Golisvalborg

I kväll bär det av till Golisen, min favoritby ett par tre mil norr om Vilhelmina. Där är det som traditionen bjuder majbrasa, smällare och korvätning. Vi har förökat oss så nu är det väldigt många som är med. I början var det bara vi som bodde i två gårdar som var med
på lägdan vid brasan och nån enstaka Nästansjöare. Men med åren har vi blivit föräldrar och till och med morföräldrar. Så det kryllar av barn och ungdomar i olika storlekar runt majbrasan. Den traditionella sprängningen som pappa och Lars-Henrik brukade stå för har gått ner ett par generationer. Brasan väger i år 18 ton då han som hjälpte till vägde med sin skogsmaskin, det är nog rekord!!! Det brukar vara väldigt viktigt att vi i Golisen har större brasa än i Nästansjö, och så är det nog i år åxå. Slå 18 ton den som kan!!!!!

På måndag ska budgetremissen för 2009 vara inne. Jag och många med mig har jobbat oss helt slutkörda i huvudet föra tt få plus och minus att gå ihop. Det är tufft och knepigt. Sen kan man bara hoppas på att det ska stämma då vi inte vet ännu hur det går 2008. Den process vi har för budget är svår att hantera då man får hoppas att man lagt sig på rätt nivå, då man ännu inte vet. Men nu ska jag snart lägga bort miniräknaren och datorn och ägna mig åt andra saker denna strålande dag.

ha en skön valborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.