stort att bita i…

Igårkväll var vi på föräldramöte för att få Skolverkets granskningsrapport redovisad från vår dotters skola, Strandskolan. Vilhelminas bästa skola!

Med glatt hjärta gick vi hem därifrån och kände oss så glada över att vi valt en skola som får så fina bedömningar på alla områden av Skolverket då så många andra skolor får så dåligt betyg. Vi har en fantastiskt bra skola som ger barnen hög kvalitet i både kunskaper och värderingar, gott betyg i alla omdömen. Det känns skönt då man är mest mån om sina egna barn.

Samtidigt som det är smolk i glädjebägaren att barn som går i den kommunala skolan inte får samma kvalitet. Jag som politiker har ansvar för den kommunala skolan som får så många förbättrningsområden att jobba med. Vad är det som gått snett? är det storleken på skolan enbart eller har det med värdegrund att göra? Vad säger ni där ute…varför är det kris i skolan?? Vad kan vi göra för att få en högre kvalitet i våra kommunala skolor? Räcker det med den satsning Centerpartiet går ut med nu, rektorslyftet eller är det annat som krävs??

En kommentar

  1. Andreas Westin

    Kommenterar kort på min blogg.

    Tror för övrigt att det Ni Centrepartister kom fram till på framtidskonventet är en bra början! Go for it! Ordning och reda samt rektorer som utbildas i ledarskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.