Fler än Wibe!!!

Det är fler Norrlänningar än Wibe som har möjlighet att ta plats i Byssel efter EU parlamentsvalet den 7 juni…I mitt eget parti så har vi flera spekulanter som Håkan Larsson, en centerpartist som är tydligt socialliberal EUkritiker i Jämtland. Han har mycket stora möjligheter att kryssas in i EU parlamentet om han får sitt läns röster, liksom Linda Ylivainen i Norrbottten som EU positiv norrlänning. Själv hoppas jag att få de 5% av rösterna som krävs för att kryssas in. Det betyder att jag behöver er Västerbottningar att kryssa för mitt namn.

Förra EUvalet så var det en socialdemokrat som stod på 31 plats på deras lista, på baksidan av röstsedeln som fick kryss så hon kom in i parlamentet. Det betyder att det finns stora möjligheter att kryssa in de personer man vill ska företräda Norra Sverige. Jag tror där att Wibe får problem att värva röster då Junilistan sitter med i den grupp som består av nationalsocialistiska och fachistiska grupper. Det gäller att värja sina vänner även i parlamentet och jag tror att den liberala och demokratiska gruppen har större förtroende bland norrlänningarna. Vad tror du??

6 kommentarer

 1. centerpartist

  jag kommer att rösta på Wibe trots
  att jag av naturen är ”borgare”.Jag anser att den mannen -trots sitt vänsterförflutna – är både klok och framsynt..hans EUkritik är befogad

 2. maria kristoffersson

  då tycker jag du ska rösta på Håkan Larsson C Jämtlänning som är socialiberal nejsägare. Han är en som får saker gjorda och som har norlands och inlandsperspektivet med sig i allt han gör. Wibe har suttit för S i parlamentet och är det någon som vet vad han då drev för frågor för oss i Norr under den tiden?

 3. E Olsson

  Jag ska för första gången välja i EU-valet. Bor i Sö Lappland.
  Kan Du ge ett svar på varför man ska kryssa dig?
  Vilka inlandsfrågor tänker Du speciellt driva?
  Hoppas Du kan ge ett svar.

 4. Markus Nyman

  Detta påstående om den grupp Junilistan ingår i saknar givetvis fullständigt grund:

  ”Jag tror där att Wibe får problem att värva röster då Junilistan sitter med i den grupp som består av nationalsocialistiska och fachistiska grupper. Det gäller att värja sina vänner även i parlamentet och jag tror att den liberala och demokratiska gruppen har större förtroende bland norrlänningarna.”

  Påståendena om”fascism” och ”nationalsocialism” är ytterst allvarliga. Vänligen precisera vad som konkret avses. Det är ett bisarrt ingrepp, lkikt det vore om jag eller någon annan skulle påstå att centerpartiets grupp innehåller personer med dessa synsätt.

  Samtliga svenska partier i EU-parlamentet sitter i en politisk grupp. Detta är nödvändigt för att få tillgång till personal, talartid mm. Junilistan sitter i EU-parlamentets enda verkligt EU-kritiska grupp. Det som partierna i Junilistans grupp delar är motståndet mot Lissabonfördraget och bygget av EU-staten. Dessutom finns en plattform mot alla former av rasism. I övrigt röstar ledamöterna fritt. Det finns ingen grupplinje. Detta skiljer sig från övriga politiska grupper i EU-parlamentet. Socialdemokraterna och de borgerliga partierna ingår i grupper som driver en enhetlig politisk linje i snart sagt alla politiska frågor. Detta är ett problem då majoriteten i EU-parlamentet har högst diskutabla åsikter i frågor som till exempel narkotikapolitik och asylpolitik.

  Samtliga politiska grupper i EU-parlamentet innehåller enskilda ledamöter med åsikter som är kontroversiella utifrån ett svenskt perspektiv. Detta visar Junilistans nyligen utgivna bok ”Svarta får i EU-parlamentet”.

  Som exempel kan nämnas att socialdemokraterna har polska och maltesiska abortmotståndare i sin grupp. I den socialdemokratiska gruppen finns också slovaker som samregerar med extremhögern. I oktober 2007 var de svenska socialdemokraterna med om att släppa in en gammal italiensk maffiapolitiker i sin grupp. I den socialdemokratiska gruppen är så gott som samtliga ledamöter, bortsett från de svenska ledamöterna, drogliberala.

  Mönstret är likadant i övriga politiska grupper. I den konservativa politiska gruppen (PPE-DE), där de svenska moderaterna och kristdemokraterna ingår, förespråkar en majoritet av ledamöterna en restriktiv invandringspolitik. Dessutom är en majoritet mot fri abort (se till exempel omröstning om Conveneybetänkandet den 28 april 2005). Kristdemokratern Anders Wijkman har i tidningen
  Kristdemokraten den 3 februari 2008 beklagat sig över PPE-DE och konstaterat att ”det är jobbigt att år efter år ha en annan, inte lika restriktiv syn, på flykting- och invandringsfrågan.” Moderaternas politiska grupp består av danska, nederländska, italienska och österrikiska partier, som samverkar med extremhögern på hemmaplan. Så ser politik tyvärr ut.

  I centerpartiets grupp ALDE finns det liberala partier som sitter eller har suttit i regeringar som samregerat med högerextrema (Nederländerna) eller har stöd från dem för sin regeringsmajoritet (Danmark, där liberala Venstre innehar statsministerposten med Dansk Folkepartis stöd). Centerpartiets grupp har ett parti med mycket narkotikaliberal aktivism – det italienska Lista Emma Bonino. I ALDE-gruppen finns en narkotikaliberal majoritet, något som visade sig då EU-parlamentet röstade om Cataniabetänkandet den 15 december 2004.

  Detta är bara ett axplock av exempel. Mer kan läsas här: http://www.junilistan.se/files/080929/02008-01_svarta_far.pdf

  Låt oss ta debatten och granska och motverka destruktiva och främlingsfientliga partier, men låt oss göra det gemensamt och på ett seriöst sätt, inte genom att försöka vinna billiga kortsiktiga poänger.

 5. maria kristoffersson

  Jag beklagar om jag skrivit fel då det gäller Junilistans tillhörighet i EU parlamentet. Jag tror ändock att den liberala och demokratiska gruppen får störst förtroende från norrlänningarna. Det får vi väl se hur det blir emd den saken efter det att rösterna är räknade.

 6. Johan Kling

  Junilistans fd. polska och grekiska samarbetspartners har gjort sig kända för antisemitiska utspel. Det polska partiets kärna härstammar från nedlagda, Stronnictwo Narodowe, ett antisemitiskt parti med rötter i 1930-talets nationella rörelse i Polen.
  Ungdomsförbundet har anordnat Vit maktspelningar och har tagit sitt namn, Mlodziez Wszechpolska, efter en rörelse som under 1930-talet gjorde sig känd för klappjakt på judiska studenter. (Enligt Expo)

  Polska Familjeunionen lämnade IND/DEM-gruppen i december 2005. De har splittrats och är idag obetydliga i polsk politik. Likväl sitter 3 av deras ledamöter kvar i gruppen (som politiska vildar)…har de ändrat åsikter över en natt?

  Det grekiska partiet har George Karatzefaris som frontfigur, en karismatisk man som uteslöts för några år sedan ur det konservativa Nea Demokratia och som gjort sig känd för en mängd extrema uttalanden. Efter terrordåden mot World trade center den 11 september 2001 förklarade han i en intervju att ”the terrorist strike against New York´s twin towers has been proven beyond any doubt to be caused by the action of America´s Jewish-Zionists”. Om det uttalandet är fashistiskt eller inte, det får man avgöra själv…men vi kan nog alla vara överns om att det luktar illa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>