Norrland behöver EU

Jag såg ett inslag nu på morgonen angående EU parlamentsvalet den 7 juni. Där de lyfter fram att Sören Wibe har stora möjligheter att få förtroende i valet som Eu kritiker, men det kan även ske skrällar. Jag står på tolfte plats på Centerpartiets lista efter ett internt val där det var närmare 300 personer som ställde upp. Jag ser det som en skräll att jag kom så högt upp i det interna valet och jag tror att det kommer att bli fler skrällar i EU valet just för att Inlands och glesbygdsfrågor inte syns i den nationella debatten. Internt i patiet så är dock dessa frågor högst levande och jag har där fått ett stort förtroende. Kan jag få alla norrlänska centerpartisters kryss och därtill fler personkryss så kan det bli förändringar i listan. Det är ju så personvalet fungerar. Men det kräver att man når ut bland annat via media. På Europanivå har de regionala frågorna en högre prioritet än vad de har på Svensk nationell nivå, det säkerställer att norrlandsfrågorna har en hög prioritet även fortsättningsvis då de resurser vi har är en stor tillgång för Europa som helhet i ett hållbarhetsperspektiv. Europa behöver Norrland och Norrland behöver Europa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>