Ja till abort!

Jag gillar Centerkvinnorna som är liberala feminister som vet att ett ojämställt samhälle begränsar var och ens frihet. För oss inom Centerpartiet är feminismen inte bara kvinnors kamp för jämställdhet utan alla människors kamp för friheten att vara den man är.

Utifrån alla år jag jobbat med EU frågor så vet jag att EU spelar en viktig roll för att förbättra kvinnors situation och stärka jämställdheten i Europa.

Att kvinnor inte tillåts göra abort på Irland, Malta och i Polen kan vi som medmänniskor aldrig acceptera. Vi kan heller aldrig acceptera att framför allt kvinnor används som handelsvaror i Europa och världen. EU är en viktig arena för att bekämpa den slavhandel som pågår i modern tid – Trafficking. Andra jämställdhetsproblem såsom att stora delar av europas kvinnliga befolkning står utanför arbetsmarknaden måste också bekämpas och EU är en viktig arena i det arbetet. EU är helt enket viktigt för att göra världen mer jämställd.

Jag tror på ett starkt europeiskt samarbete för att bevara fred coh frihet samt för att bygga ett starkt Europa för tillväxt och välfärd. För att den Europeiska Unionen skall upplevas som en legitim nivå måste människor känna och märka att EU agerar kraftfullt på de områden som krävs och samtidigt låter bli att agera och styra över den privata sfären. Det är därför så viktigt med den federala principen, transparangsen coh substidariteten.

Frågor om gränsöverskridande brottslighet såsom trafficking, miljön och arbetet för en hållbar utveckling samt att minska världens fattigdom och framför allt den ökade fattigdomen bland kvinnor är frågor som alla gör välden mer jämställd och samtidigt bäst drivs på eurpopeisk nivå – i EU. Demokrati- och fredsarbete samt att skydda de mänskliga rättigheterna på ett globalt plan är andra viktiga sådana frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>