Service i glesbygd???

Samhällsservice och medborgarnytta Kommentarer: 0 st
I eftermiddag är det en konferens i Vilhelmina omkring kommunernas möjligheter att hålla samhällsservice ut till medborgarna i de små och krympande kommunerna. Både Länsstyrelsen s tjänstemän och Landshövdingen deltar liksom kommunminister Mats Odell och en mängd andra som är intresserade av frågan från våra grannkommuner och landsbygdsorganisationer.

Jag ska försöka blogga under dagen så ni får veta vad som händer.
Nu inleder vår ordförande i kommunstyrelsen Gunnar Hörnlund med att berätta om Vilhelmina kommun, allqa resurser vi har i vår stora kommun och vad det innebär att administrera ett stort geografiskt område. Vi måste klara av att behålla samhällsservice ute i hela kommunen och det kosar på. Vi har en mängd företag som jobbar intensivt och framåtsträvande inom en mängd näringar där turismen är på framfart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>