Ett parti utan ideologi, hur ska de kunna ta ansvar??? eller många grejor på ett järnspett…

Rätten till personlig integritet är liksom alla medborgerliga och politiska rättigheter centrala i ett demokratiskt samhälle. När man försöker läsa på vad Piratpartiet egentligen vill när det gäller integritetsfrågor så får man ingen större framgång. Det står klart för alla att de säger sig vilja skydda den personliga integriteten. Men en generell viljeinriktning är inte nog. När det gäller IPRED och trafikdatalagring så motsatte Centerpartiet sig detta både i Europaparlamentet och här på hemmaplan. Men när beslutet väl är fattat och Sverige måste implementera direktiv – då kvarstår bara att göra det bästa av situationen.

Det visar att viljan måste kombineras med särskilda strukturer som skyddar din och min integritet. Sådant som ibland kallas för meningslösa idéer, politiska floskler eller onödig byråkrati.

Vilka konkreta förslag har då Piratpartiet?

I vissa frågor har vi i Centerpartiet en helt annan uppfattning än Piratpartiet. En av dessa frågor är patenträtten. Om Piratpartiet fick råda skulle patenträtten avskaffas. Områden där patenten är central, såsom för läkemedelsforskning, anser de klarar sig bra utan patent. När det gäller läkemedelsforskningen vill man också kraftigt öka statens makt och inflytande. I deras förslag ruckar man på två liberala grundprinciper. Äganderätten – som är en fundamental rättighet för en liberalt sinnad person – bryts när det blir fritt fram för någon annan att kopiera det jag har lagt ner både tid och pengar på att skapa. Och att återföra mer makt och kontroll till staten på ett så centralt område som läkemedelsforskning är verkligen inte en liberal tanke.

Man kan också konstatera att utan patenträtt blir det fritt fram för stora företag att ta idéer och uppfinningar från mindre företag och enskilda uppfinnare, tvärtemot vad Piratpartiet säger sig vilja uppnå.

Det går heller inte att komma ifrån att är en röst på Piratpartiet i mångt och mycket är en röst på det okända. Piratpartiet har sagt att om de väljs in i Europaparlamentet så vill de antingen gå med i den gröna eller den liberala gruppen. Centerpartiet är i den liberala gruppen, och det är en stor skillnad mellan de två grupperna. Den gröna gruppen brukar rösta med den kommunistiska gruppen i viktiga frågor. Ett tydligt exempel är tjänstedirektivet. Den gröna gruppen röstade med kommunistgruppen mot hela förslaget medan gruppen C ingår i röstade för liberalisering och enklare regler för tjänsteföretag i Europa.

Det råder inget tvivel om att flera tunga strider kring Internet, integritet och upphovsrätt kommer utkämpas i Europaparlamentet under nästa mandatperiod. Liksom strider om klimatet, om internationell fred och säkerhet, om fri handel och flera andra frågor som är viktiga för liberala väljare.

Bryr du dig om vilken väg utvecklingen i Europa och världen tar, inte enbart vad gäller Internet, integritet och upphovsrätt? Spelar det någon roll om din röst stödjer liberalisering av Europa eller en utveckling åt motsatt riktning? Avkräv i så fall ett svar från Piratpartiet om vilken partigrupp de vill tillhöra så att du vet vad din röst innebär?..Det är fler grejer på ett järnspett än en!!!!

4 kommentarer

  1. Calle

    När det gäller IPRED och trafikdatalagring så motsatte Centerpartiet sig detta både i Europaparlamentet och här på hemmaplan. Skriver Maria…Vilket bullshit, hade ni röstat emot i riksdagen så hade förslaget/lagen INTE gått igenom….Därför får piratpartiet många missnöjes röster nu bla min.

  2. Det här har någon annan skrivit på en anna blogg

    Hur vore det om Maria Kristofferson markerar de stycken i bloggen som är stulna från Lena Ek’s blogg?

    För det första så är det upphovsrättsligt brott att planka utan att ange källa eller citatera på rätt sätt.

    För den andra så var Lena Ek ute och cyklade när det gäller FRA och IPRED och Maria Kristoffersson verkar inte veta var landet ligger heller utan följer tanklöst Ek’s försök att skapa ett drev som ska ge piratpartiet sämsta möjliga klang inför valet. Billigt är ordet.

    För fram er politik (C) istället för att svärta ner piratflaggan!!!
    Men när argumenten tryter så måste man naturligtvis plocka fram påhoppen. Just för att opinionssiffrorna pekar på att Piratpartiet ligger före C.
    Ack, vad har inte rädsla för märkliga effekter. Man måste skrämmas tillbaka, Ack, så billigt.
    Är ni, Maria och Lena, bägge två selektivt historielösa och utan förmåga att se sammanhang?

    Jag föredrar nog politiker som har insikter, integritet och analytisk förmåga, de klarar sig nog bäst i EU-parlamentet, i den rigida partigruppsmentalitet som föreligger. Att följa John, verkar du Maria Kristoffersson göra med bravur som klistrar in Lena Eks ord aningslöst i den egen blogg.

    Jag föredrar nog Junilistan (som Maria Kristoffersson vid flera tillfällen anklagat sitta i högerextrama partigrupper, dessutom har Kristoffersson påstått att en röst på Junilistan är en röst på brunskjortarna, vilket är ren LÖGN).
    Även om jag inte kommer rösta på Piratpartiet så respekterar jag dom fullt och fast. Just för att alliansen och S kör över opinionen, så måste missnöjet kanaliseras. Att det rinner över till Piratpartiet föredrar jag framför andra missnöjesyttringar. Missnöjet är frukten av etablissemangets tillkortakommande, oförmåga att lyssna till medborgarna och vurmande för ett mer ”demokratiskt” EU som sätter nationellt självbestämmande på pottkanten.

    Ytterligare något som de etablerade partierna inte heller tycks förstått (förutom V och Mp), är att Lissabonfördraget är ett av de största sveken man gjort mot både landet Sverige och dess befolkning.

    EU-valet handlar om Lissbonfördraget som borde folkomröstats om, det handlar om FRA och Ipred.
    EU-valet blir ett missnöjesval mot EU-positiva partier som tappat perspektivet och slukat betet med hull och hår, att allt blir bättre om man allltid utgår från ett JA och sedan funderar på vad man ska välja.

    Bevare oss väl från federalisterna som säljer ut suveräniten och vår digitala integritet för en spottstyver eller mindre.

  3. maria kristoffersson

    Ja. hon är en mycket klok kvinna som säger så bra saker. Jag har knyckt en hel del av henne och det vet hon….

  4. Svarte Petter

    … ”och det vet hon”. Men vi då? Har du inga egna synpunkter?

    För de som läser dina blogginlägg utger du dig för att vara väldigt påläst, men i själva verket sitter du och klipper och klistrar som den värsta Marjasin.

    Har du så fruktansvärt mycket att göra så att du måste plagiera så kan du iaf sätta ut ett par citattecken, alt enge din källa.

    Hur blir det med ärligheten om du lyckas komma med i parlamentet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.