Jämställd kyrka???

Det låga valdeltagandet i kyrkovalet gör att krafter som verkar mot jämställdhet och lika värde får starka mandat trots få röstande. Därför är det så viktigt att vi verkligen röstar fram jämställdheten, röstar in kvinnor och jämställda män i församlingarna. Detta oavsett om vi är aktiva i kyrkan eller inte. 

Då Sverigedemokraterna kom in i kyrkotinget så fick de makt, mandat och partistöd. Deras ställning blev då starkare att även gå in i andra demokratiska val. Så ju fler som röstar ju större förändringar för jämställdhet och lika behandling inom svenska kyrkan kan ske.

I Göteborg i min dotters församling har de aldrig haft en kvinnlig präst. De hänvisar till kompetens när detta ifrågasätts men bakom skymtar diskrimineringen av kvinnor. Jag vet inte om de är den enda församlingen som aldrig haft en kvinnlig präst, det kanske finns flera. Inte förrän för 10 år sedan fick vi den första kvinnliga biskopen…tex.. Det finns som jag förstår det två konservativa partier till kyrkovalet, Frimodig kyrka och Sverigedemokraterna. De koservativa krafterna motsätter sig inte bara kvinnor i kyrkan utan även homosexuella. Jag hoppas därför att alla verkligen går och röstar i kyrkovalet, se till att mörka krafter inte får fotfäste varken i kyrkan ller i andra sammanhang.
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.