Nu är väl ändå statsministern varit inne I det blå skåpet!!

Det är ju ingen nyhet att moderaterna på riksplanet är positiva till uranbrytning trots att det inte finns något som säger att kärnkraften löser energiproblemen. Det är däremot viktigt att få en ordentlig debatt igen om kärnkraftens risker och problem på sikt. I centerpartiet så är det stopp för uranbrytning och jag tycker att det kommunala vetot också ska utsträckas så att även prospektering kan stoppas på ett tidigt stadium. Det flaggas dock från Socialdemokrater i länet att Uranbrytning är välkommet. Detta gör mig mörkrädd då uranbrytning är det smutsigaste man kan hålla på med med stora risker både för mark, vatten och människor.

 

 

 

Vad jag vet så är det ingen ny  politik eller inriktning på väg. Den nuvarande lagstiftningen gäller, med starkt kommunalt veto och hårda miljökrav. Frågan om uranbrytning avgörs av kommunerna och så ska det fortsatt vara. Regeringen har ingen strävan efter att ändra lagstiftningen.

 

Så må vi se till att Alliansen forsätter att regera!

 

 

 

Maria Kristoffersson

4 kommentarer

  1. Nils Karlsson

    Alliansregeringen är moderaterna. Med alliansen vid rodret blir det uran brytning och kärnkraft.
    Mera rödgrönt .
    Röd nombords och grön utanpå.

  2. lärar´n

    Bara i Åsele-Dorotea fanns uran för 3-400 MILJARDER sa rådet i Åsele….Tror absolut INTE på att man ska vara så snabb att säga NEJ, det vill vi inte….Behöver vi inte pengarna o jobben måntro om det kan brytas under ”säkra” former? Eller är det bara att skrika N E J???

  3. Sunt förnuft

    Få se nu, har inte centern gjort en kovändning ang kärnkraften?
    Tycker det är dubbelmoral när man kan tänka sig att ha kvar kärnkraften men, man överlåter åt andra det smutsiga arbetet med att bryta uranet!
    Har vi nu det läget att vi har kärnkraft så bör vi i moralens tecken även ta resten av paketet, dvs sköta brytning och slutförvaring själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.