Jobb åt unga

Alla ungdomar 15 -18 år i Vilhelmina som sökt sommarjobb inom kommunen har fått jobb. Det är bra att det finns tillräckligt med platser så att alla får möjlighet att jobba åtminstonde en vecka under sommarlovet. Min förhoppning är att vi ska kunna ge fler veckor till de som vill. Så vi får prioritera våra gemensamma pengar så att de räcker till fler sommarjobb.

Mitt första jobb var som barnflicka under "slattdanna" i Heligfjäll hos Gunnel. Jag tog hand om 7 barn en vecka där den minsta var 6 månader. För  pengarna jag tjänade köpte jag mig en kamera. Jag var 12 år och lycklig som få över min nya kamera som jag ärligen förtjänat. Sommaren därpå var jag barnflicka i Vännäs i en jordbrukarfamilj.  Men där skulle jag sova i samma rum som den inlånade "drängen" under slåttern. Så jag ringde hem till pappa och grina och han kom med farbror Pauls flygplan samma kväll och hämtade hem mig…Sån var min pappa. Sen följde plantsättning de följande somrarna och jobb i hemtjänsten i grannbyarna, dit man kunde köra moped eller cykla, tills man var tillräckligt stor för att söka sommarjobb på Vilhelmina. Bästa jobbet då var plantsättningen då man blev både brun, stark och tjänade bra med pengar.

Natali, min dotter ,började idag sitt första sommarjobb. I Umeå på Socialize.

En kommentar

  1. Henke

    Visst är det jättekul att alla kan få EN veckas jobb. Det räntar till i plånboken rejält hos kidsen med den timpenningen de får. Att ständigt göra reklam för Sozialice är inget fel heller. Det ska ett kommunalråd i Vilhelmina göra på parkett i VK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.