Åter i regn…

Kom nu på morgonen hem igen efter ett par veckor tillsammans med barnen. Det verkar ha regnat ordentligt då pelargonerna jag ställde ut för att de inte skulle torka ut var helt dränkta. Jag har skrivit lite bloggar med döttrarnas datorer som av någon anledning tappar bokstäver när jag skriver.

Jag skrev att alliansen i Vilhelmina sanerat ekonomin i en blogg, (dock felstavat). Trots de stora löneökningar som varit under mandatperioden har vi klarat av att hålla ekonomin i schack. Främst genom att minska antalet anställda men även genom att minska lokalytor, göra energieffektiva satsningar och låta privata konkurrera om att utföra tjänster som medborgarna behöver. Vilhelmina kommun har 47% av den arbetande befolkningen anställda inom kommunen, i Svewrige är snittet 32 % och Dorotea som sanerat sin ekonomi med hjälp av kommunakuten ligger på 37 %. Trots detta så är det långt kvar innan kommunen är anpassad efter hur befolkningnen ser ut, det är mycket som fortfarande är ogjort och kommunen blir aldrig "färdig" det kommer alltid att krävas utveckling och förnyelse. Det kommer alltid att krävas människor som vågar säga sanningar, stå rakryggade  och tala öppet och beskriva verkligheten utan att försköna eller låta folk tro på en sanning som inte är sann.

Nu har jag jobbat bort lite mail och ska ge mig tillbaka till min datorlösa tillvaro i Badviken en knapp vecka till innan verkligheten hinner ikapp mig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.