77 miljoner

Min dotter som bor i Umeå berättar för mig att där så sitter det affischer från LO som hjälp för Socialdemokraterna i var och varannan busskur.  Det är uppochnervända bilder av regeringsföreträdare bl.a. Maud. Där kallar LO, Sveriges största fackliga organisation, vice statsminister, statsministern och andra för ”dumma”.    Är det OK att LO satsar mångmiljonbelopp av medlemmarnas pengar på en socialdemokratisk kampanj som är så nedslående mot andra människor?

TT säger att det är minst 77 miljoner kronor av LO medlemmarnas pengar som går åt till socialdemokraternas valkampanj. Plus att fackligt anställda jobbar i valarbetet. Är det såhär medlemmarna vill att Lo använder deras pengar? Då inte ens hälften av LO-medlemmarna säger till SIFO att de tänker rösta på socialdemokraterna!!?

2 kommentarer

  1. Andreas Westin

    Det är likadant här i Stockholm. Valaffischer med politiska budskap, och sedan har vi LO. Det tyder kanske på en viss desperation från deras sida att de måste göra en sådan kampanj. Precis som Du skriver så är LO-medlemmar, naturligtvis, inte alltid Socialdemokrater. Många är mycket nöjda med Alliansens politik som i mångt och mycket gett deras arbete bättre lön för mödan under de senaste fyra åren än vad förbundet själv lyckats med under de senaste tio åren.. Läs gärna vad Yvonne Stein (FP) skriver om detta på Svd Brännpunkt.

  2. ivar

    Så här har det varit i alla tider. LO och vänstern har rötterna i samma kapitalistiska orättvisor. De har alltid haft en gemensam kamp mot orättvisorna för den arbetande befolkningen Jag tror att MK och AW sov på historielektionerna i skolan som inte har upptäckt det förrän nu. Det är många LO medlemmar som inte gillar kopplingen mellan LO och SAP men de tror ändå på solidaritet och att man ska hjälpa dom som har det sämre. Något som den borgeliga politiken inte har förespråkat utan att man bara ska satsa på sig själv och skita i hur andra klarar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.