Tack Maud

 

Tack Maud! Förslaget du presenterar är precis det vi i inlandet behöver. Efter valet så bygger vi flygplats, vägar och anläggningar i Destination Södra Lappland. Förslaget innebär lovar Norrlands inland två miljarder kronor som en statlig fond för riskkapital – Inlandsinnovation.
 
Fonden ska arbeta tillsammans med privata offentliga aktörer i Norrlands inland och syftet är att stärka företagsamhet, innovationer och nya jobb, och vi i Centerpartiet i Vilhelmina är mycket nöjda med att det arbete vi drivit på nu blir verklighet. Nu finns förutsättningarna för att investera i inlandet.
Alla Centerpartister har stor anledning att känna sig stolta och glada över att vårt arbete ger effekt.
Det kommer att skapa fler arbeten i kommunerna där vi även vågar satsa för framtiden och den näring som växer snabbast i världen, turism och besöknäring.

4 kommentarer

  1. Infra Foe

    Istället för att staten står för infrastrukturen så ska inlandkommunerna låna och avbetala eller ge avkastningen till riskapitalfonden. Företag, privatpersoner och kommuner, får INTE låna, banker säger nej och fonder är överförsiktiga. Men så kliver staten in, blir delägare genom fonder och ska av del av utdelning/avkastning.

    Känns det igen, samma baggböleri sedan mer än ett sekel. Ännu en gång säljer lokal- och regionalpolitiker ut sig.
    Visst ska vi tacka Maud, för det är en personlig hämnd mot ett inland i slagskugga. En näringsminister av rang skulle gjort något helt annat.

  2. ivar

    Tänk på att Maud kommer från kusttrakterna och hon vet inte vad vi har för problem här, det är knappt att våra egna politiker vet det. Kanske man ska starta en fabrik och importera valfläsk från Norge för att tillverka miljöbränsle. Jag undrar hur mycket i bidrag och stöd man kan få?

  3. Lars Weinehall

    2 miljarder i riskkapital är den hittills största satsningen på jobb och företagande i Norrlands inland.

    Oavsett om man är från kusten eller inlandet, är medvetenheten stor att inlandet behöver hundratals fler företagare. Företagare som är beredda att satsa engagemang i företagsidéer som tar tillvara och förädlar de stora resurser som inlandet har.

    Det är därför som Maud har sett till att regeringen nu ställer två miljarder till Norrlands inlands förfogande.

    Maud gör vad inlandets sossar hoppades på, men aldrig lyckades med: Istället för (s)-avfolkningspolitik ges nya förutsättningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.