Transportnäringen i Norrland??

I vår landsända har vi enorma resurser för energi. Både i vind och vatten men även för bioenergi och biobränsle. OM det satsas med på biobränslen så kan våra skogar blir bränsle för transportnäringen. Ivan Larsson som är Vilhelminabo och åkeriföretagens företrädare i Norra Sverige har även han en tro på en modernisering och en teknikutveckling för att nå målen om minskade klimatpåverkande utsläpp.

Godstransporterna är en livsnerv för vårt land då allt i princip transporteras på hjul. då måste vi se till att dessa hjul driva miljövänligt och då kan Norrlands nya guld vara biobränslen från skogen. OM vi i Norrland kräver miljövänliga transporter så kan vi få landet att gå först och bli störts på det teknikområdet.

Det är oerhört viktigt att vi inser att vårt avlånga land behöver transporter även i framtiden och att de förslag som nu läggs fram av Oppositionen då det gäller skattebelastningen på transportsektorn inte kan accepteras. Transportnäringen har räknat fram att det skulle kosta en vanlig åkare i Vilhelmina mer än 150 000 kr mer per år i skatter. Hur hade de tänkt att detta ska gå ihop?

2 kommentarer

  1. ivar

    Ena gången lovprisar du järnvägen och när det läggs förslag på att få över transportena från landsväg till järnväg så protesterar du på det kraftigaste. Sedan hur en part i målet räknar behöver inte vara rätt. Tar man ut biobränsle ur skogen så minskar den naturliga gödslingen och det växer sämre. Då måste man gödsla på konstgjord väg och då ökar transporterna med följd att det blir mera utsläpp. Och när ska du lära dig att vindkraften här uppe är en olönsam affär som kräver stora investeringar i kraftnät som vi boende får betala på elräkningen. Utan stora statligt stöd ingen vindkrafts vinst.

  2. Krister Klermalm

    Det är skillnader på folk och folk. När jag skriver felstavat eller menigsbyggnaden inte är korrekt blir det liv i luckan bland kommentar fälten.
    Nu har du skriver många ord som blev skrivet på det sätt som säkert hos mig skulle kommenteras flitigt om.
    Din är följande i bloggen – ”Tranportnäringen ahr räknat frama tt det skulle ksota”.
    Många bortser inte felen även om dem förstår innehållet. Sedan är det skillnad på bloggande och motioner, motioner är du mer inriktat på att skriva rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.