Mera mera Norrland!

Eskil min kompis i regeringen har jobbat med jordbruksstödet till Norrland coh nu är vi i mål.Efter hårt arbete och tuffa förhandlingar med EU har regeringen nu fått igenom ett förbättrat norrlandsstöd som innebär mer pengar till Norrland och dess jordbrukare. Förhoppningsvis kommer detta innebära att vi får fler bönder och därmed även fler livsmedelsföretag i Vilhelmina och i Norrland, och att de som redan finns vågar satsa. Det leder till flera jobb och en levande landsbygd med öppna landskap i hela Norrland. Vilhelminas bönder och jordbrukare har nu större möjligheter att utveckla sina företag.   

Detta är ett av de förbättringar som Centerpartiet driver på i regeringen. Vi arbetar för tydliga resultat som flyttar makten närmare människan och som är bra för hela Sverige.
 
Ökningen av norrlandsstödet tillsammans med att vi under mandatperioden genomfört historiskt stora satsningar på vägar, underlättat för företagande, sänkt arbetsgivar- och egenavgifterna och att vi nu ska återbära vattenkraftsvinster till Norrlands inland betyder sammanlagt en stor förstärkning av utvecklingskraften i norra Sverige. De 2 miljarder i Inlands Innovation kommer att betyda oerhört mycket för vå landsända.
 
Vi och Centerpartiet vill därför lämna ett tydligt besked, vi är det part som slåss för att hela landet ska växa och utvecklas. Vi har slagits för jobb och tillväxt i hela Sverige under den gångna mandatperioden och vi har visioner, idéer och konkreta förslag för vad vi vill göra även under nästa mandatperiod i Vilhelmina och i Norrland och i Sverige. Centerpartiet kommer fortsättningsvis att jobba stenhårt för ett levande Norrland och fler människor i arbete!
 

En kommentar

  1. Anna

    Kan du sluta skriva ”min kompis” när du skriver i din kommunalrådsblogg? Skaffa en egen privatblogg eller centerblogg istället för att tala som kommunalråd i Vma. Jag skäms för hur du skriver. Det är riktigt riktigt pinsamt och sluta blanda in dina barn som pauser i ditt politiska bloggskrivande. Visa dem och deras integritet respekt. Alla vill inte veta något om ditt privatliv. Kan du förstå det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.