Trist och glatt samtidigt.

Det är oerhört trist att Centerpartiet backar så ordentligt i kommunalvalet. Jag trodde verkligen att vårt gedigna arbete skulle få credit i valet. Det är tråkigt att måsta lämna ifrån sig makten nu när vi lämnat lågkonjunkturen och när vi börjat få jobba med tillväxt och inte bara med att spara. Men så är demokratin, det är folket som avgör vad  och vem som är bäst.

Det ska bli väldigt intressant att se hur Socialdemokraterna som nu har en rejäl majoritet ska jobba för att klara ekonomin och utvecklingen mot framtiden. Det är ett tufft jobb oavsett majoritetsförhållanden. 

Att politiskt alternativ kommer in i kommunen med 3 mandat ska bli intressant det åxå. De kanske vill ha vice ordföranderollen i kommunstyrelsen? Den posten kommer inte att vara lätt att tillsätta.

Men jag får fira min födelsedag idag med att Alliansen vinner på riksplanet då det hjälper kommunen vidare med tillväxtplanerna då de 2 miljarderna nu är i hamn. Det är det viktigaste att vi får regera landet då det är där förutsättningarna för kommunen läggs. Kommunen har en läxa att göra för att hamna i linje med andra liknadne kommuner, då vi ligger efter på många plan.

Det som stör mig mest är att SD kommer in i riksdagen, vart tog tolerans, mångfald, demokrati och medmänsklighet vägen?

 

4 kommentarer

 1. Stefan

  Tråkigt för dig Maria, även tråkigt o bedrövligt att SD tog sig in..Vad ska du jonna med nu? Har du ngt jobb att falla tillbaka eftersom ett kommunalråd läggs ner nu.

 2. Julia

  ja, SD i riksdagen..förfärligt. Det är även oroväckande att SD vann malgomajskolans skolval.. hoppas innerligt att det här är en svacka som snart återställs. Även utgången ut kommunvalet blev fel färg, Kämpa på!

 3. ivar

  Du stör dig på att SD kom in i riksdagen och undrar vart tolerans, mångfald, demokrati och medmänskligheten tog vägen. Att SD tog sig in i riksdagen är ett tecken på fungerande demokrati. De andra sakerna kan du fråga dina kompisar i regeringen om var de gömde dom för 4 år sedan.

 4. Tommy Streling, Politiskt Alternativ

  Maria Kristoffersson,
  självklart ställer vi upp och tar politiskt ansvar genom
  att vi erbjuder oss att ta posten som vice ordförande i kommunstyrelsen.
  Tack för din öppna förfrågan, ditt förhållningssätt gör det politiska samtalet så enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>