Arbetsutskott idag

Dagens arbetsutskott var kort och intensivt, 3 timmar långt!

Det var lite ensamt då Lars Eliasson inte finns med längre och hans ersättare är i solen vid medelhavet. Trist att vi inte har fler ersättare när det blir såhär knepigt med representationen. 
 
På torsdag är det än värre då det är ledningsövning och jag har förhinder i form av ett möte med alla näringlivsmänniskor från kommunerna i länet i Umeå.
Det betyder att Alliansen kan vara utan folk vid detta viktiga övning. Att jag inte kunde styra om var att jag inte visste om att detta skulle ske på torsdag förrän jag fick handlingarna. Det brister i informationen på flera sätt.Vi måste se till att få en agenda för olika aktiviteter där det förväntas att vi är med. Det måste vara bättre framförhållning numera när vi inte har någon oppositionsledare som håller koll på detta.
 
En fråga som berör många är sopavgifter där jag anser att man ska kunna få dispens om man inte nyttjar fastigheter och at man ska bevisa detta för att få dispens.
 
Då det gäller den samiska profilen i kommunen så har man gjort ett bra jobb och många bra initiativ har tagits. Bland annat att lägga en samisk profil på äldreboenden och skolor i fjälldalarna samt nyttja det samiska inslagen vi har tillgång till mer aktivt och strategiskt.  
 
Då ärendet om Isonor kom upp så visade det sig att Alliansen inte fått ta del av beredningen. S+V hade hanterat den vid sin ordförandedag och lägger nu föreslag utifrån den. Jag reserverade mig mot de beslut som togs. Det fungerar alltså inte alls bra med informationen till oppositionen idag och det måste bli bättre om vi ska kunna komma oss vidare i den demokratiska hanteringen av frågor som berör kommunens medborgare.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.