Migrationsverkets stordrifts idé är förödande…

   

Migrationsverket har flera gånger påtalat att de velat att Vilhelmina ska ta emot fler asylsökande än de runt 300 platser som ständigt fyllts med nya asylsökande som kommer då andra åker eller får asyl. 
 
Vihelmina har idag mer än 20%  av "plassara" med utländsk bakgrund, det är en brokig befolkning man möter ute på affärerna och i gatubilden. man möter ett modernt samhälle med många kulörer. Det är klart att det påverkar ett litet samhälle att förändras så snabbt. Inte alltid lätt då många människor kommer från länder i krig  och med sår på insidan som vi kan ha svårt att begripa vidden av. Många unga som måste försöka hitta ett nytt sätt att hantera vardagen på.  

Vilhelmina har gjort det mycket bra i sitt sätt at ta emot människor från andra delar av världen. Vilhelminaborna  är ett gott folk som vill andra människor gott och vill vara öppna och humanitära.  
 
Vilhelmina har idag även ett dryga 80 tal människor som blvit Vilhelminabor som redan fått uppehållstillstånd och som bygger upp sina n ya liv här hos oss. Men vad vill MIgrationsverket? Vill de packa ihop människor i gigantiska läger i städerna? Är det det ultimata sättet att vara humanitära, att visa nyanlända Sveriges uppsida och ett sätt att ge männiksor förutsättningar att skapa ett nytt gott liv i frid och frihet??
 
Jag tror att Migrationsverket räknar fel då de räknar på stordriftens fördelar. Det handlar inte bara om ekonomi och närhet till specialiserad sjukvård. Det handlar om att bemöta människor med hänsyn och respekt och det klarar ett litet samhälleav på ett mycket bra sätt, även om det inte alltid är lätt.

Vilhelminaborna har visat att vi klarar av utmaningen att förnya samhällsbilden och det borde vara mer värt för nationalstatens och människornas skull än stordriftens fördelar. 

 

En kommentar

  1. Maria

    Vill bara uttrycka min besvikelse över ett sånt här beslut och tacka dig Maria för det du har skrivit.Jag har fått många vänner bland de flyktingar som har kommit hit.De har lämnat sitt hemland för att kunna leva ett liv utan skräck, våld och krig.För mig personligen så har dom varit en öppen famn i min situation och varit mer än gästvänlig, man har blivit en del av familjen.Jag önskar att dom som vill stanna här i Vilhelmina ska få göra det.Önsketänkande, nej jag hoppas att det blir ett sånt beslut och att de som bestämmer ser till flyktingarna och inte pengar.”Störst av allt är kärleken”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.