Nu är det 44 miljoner kvar

Pengarna sinar snabbt ut ur kommunens kassa nu när Vänstern styr kommunen.

I slutet av februari var det 44 miljoner på Vilhelmina kommuns konto. Det har allstå minskat med närmare 16 miljoner sedan vänstern tog över makten. Detta enligt den ekonomiska sammanställningen för februari månad.

Det måste alltid finnas minst 30  miljoner på utbetalningsdagen av lönerna för att det ska räcka till så att alla får ut sin lön. Därför så är det inte så mycket med 44 miljoner, för att vara trygg.

3 kommentarer

  1. Åke Nilsson

    Maria
    Redgör för vad du anser är som kostar mera än när ni styrde?
    Vi har inte gjort några utbetalningar ännu till de stora investeringar vi beslutat om.
    Det som kostar är samma verksmahet som ni lämnade efter er.

    Försök att var lite mera precis i vad du menar.

  2. Åke Nilsson

    Hej

    Redovisar hur kommnens likviditet utvecklats.

    Underlaget har tagits fram av ekonomichef Lars Ekbäck.

    Hej!

    Vi har en nedgång i likviditetten i början av varje år

    Vi kan konstatera att hittils under 2011 är investeringsutgifter på 1,1 mkr, jmf med 300 tkr motsvarande period föreg år. Under oktober till december 2010 uppgick investeringarna till 9,9 mkr, av totalt 13,6 mkr.

    Kommunalskatteintäkterna i januari 2011 var betydligt lägre pga av regleringen av slutavräkningen avseende kommunalskatt på 8,5 mkr. Under januari 2011 har det utbetalats 10 mkr mer än under januari månad 2010. Förutom löpande leverantörsbetalningar har jag hittat en utbetalning till Länstrafiken på 3,9 mkr och en utbetalning till Riksbyggen på 1,5 mkr samt partistödet på 650 tkr som betalats under januari månad 2011 men ej undere januari månad 2010. Vidare har inbetalningarna avseende LSS- och LASS-ersättningarna varit 4 mkr lägre hittills i år än motsvarande period 2010.

    Vi väntar ca 4-5 mkr från Försäkringskassan avseende LASS och LSS avseende 2010.

    VA-debiteringen med förfallodag 110331 uppgår till 4,5 mkr, och debiteringen avseende interkommunala ersättningar uppgick till 6 mkr. Kommunalskatteintäkter minus löneutbetalning rederar ett överskott på 5-6 mkr.

    Förutom löpande leverantörsbetalningar har vi en stor utbetalning, 11,3 mkr, 2010-03-25 avseende den individuella delen.

    Likviditeten per 2011-03-09 uppgick till 41,8 mkr. Vi har idag kända levereatörsbetalningar t o m 2011-03-31 på 19,6 mkr inkl individuella delen.

    Vi följer detta dag för dag.

    Lars Ekbäck, ekonomichef.

  3. Maria Kristoffersson

    Tack Åke för att du lagt ut Lars redogörelse för ekonomin. Det har inte varit några dragningar av det ekonomiska läget i fullmäktige som det varit brukligt tidigare. Det behövs för att människor ska få veta hur det ligger till. Det stämmer dock inte det Lars redogör för, förra året gick ekonomin upp melan januari och februari om jag minns rätt alla andra år har den gått ner mellan januari och februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.