ödmjukhet och insikt!

När både ödmjukhet, insikt och vidsynthet saknas så är det svårt att se att det Ola Nordebo efterfrågar skulle kunna bli verklighet. Men det är ju även så att inom S finns de de som känner, tänker och inser att det som skett är fel. ( jag vill tacka er socialdemokrater som hört av er på ett eller annat sätt och beklagat er över era egna och era försök att be om ursäkt. )Men dessa i S vet inte hur de ska kunna ändra på tingens ordning utan att själva bli drabbade. Men det är det som måste till om det som är rätt ska kunna hända. Att göra om och göra rätt är det enda som skulle kunna lösa den politiska kris som Vilhelmina nu upplever. Gå tillbaka till valfullmäktige, gör om, välj utifrån mandat i valet och väljarnas röster i ett proportionerliga val. då blir det rätt! S kan ju då ta de flesta poster, både ordinarie och supleanter utifrån sitt goda valresultat men de kan inte ta de posterar som alliansens partier har rätt till utifrån valresultat. Så gör det rätta, gör om!

8 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Maria : Ja, nog saknas det ödmjukhet,vidsynthet och insikt nånstans, det är helt klart.
    Du sitter med i Kommunstyrelsen och Kommunstyrelsens Au.
    Vice ordförandeposten är en funktion som är till för att ersätta ordföranden om denne inte är tillgänglig. För att kunna sköta det uppdraget måste man kunna vara närvarande, och följa med
    Du deklarerade själv innan valet att du inte skulle kunna vara med i Politiken p.g.a ditt nya jobb.
    Du har heller inte varit närvarande och hållit dig informerad om de aktuella ämnen som kommer upp. Jag vet inte hur många gånger jag har hört dig säga att du inte visste och att du inte har hört… och detta bara i fullmäktige församlingen…

    Då ställer man sig frågan… VARFÖR ska du ha en post som du själv har medgett att du inte kommer att kunna sköta??? VARFÖR ska du lyfta arvode för ett uppdrag som du inte tänker närvara vid…???
    Jo som sagt… nog saknas det en del ödmjukhet,vidsynthet och insikt alltid…

  2. svingerskan

    Ja, men…. vad har ni valt in för vice? Kan hon ersätta ordföranden om han är borta? Tro mig, ni har valt en person bara för att ha ett namn. Ordförande ÅN kommer aldrig att vara borta!

  3. Viveka Abramsson

    Du fortsätter att sprida vilseledande information, Maria. Beror det på okunskap eller är det en medveten strategi?
    De politiska partierna, inklusive alliansen, har fått de mandat de har rätt till utifrån valresultatet, vi har inte förändrat det på något sätt.
    Om det är vice ordförandeposten du syftar på, så har den inget med valresultatet att göra.
    Vi skulle kunna besätta samtliga viceposter om vi ville och efter senaste fullmäktige så börjar jag tro att det hade varit bäst om vi gjort så.
    Varför ha en vice ordförande i Kfm som, när hon får veta att hon måste tjänstgöra som ordförande, ber att få slippa därför att hon inte tror sig klara av att hålla i klubban?
    Varför ha en vice ordförande i kun som lägger större delen av sin politiska energi på att nedgöra och motarbeta oss?
    Vice ordförande har ett arvode för att kunna hålla sig uppdaterad inte för att bedriva oppositionspolitik och med facit i hand så kanske ni kan medge att era krav på att plocka bort oppositionsrådet inte var så klokt.

  4. Maria Kristoffersson

    Viveka, det är ju det jag säger, spela med öppna kort. Vi ska vara ödmjuka för att vi lever i en demokrati och ska därför vara öppna med hur vi agerar. Det som hände i valfullmäktige kunde ingen förutspå då det aldrig varit så i vårt fullmäktige någonsin. Inte heller i något annat svenskt kommunfullmöktige. Läs Ola Nordebos ledare i lördags med respekt oxh eftertanke. Om vi gör om valfullmäktige och alla är medvetna om vad majoritetsval respektive proportionella val, så skulle det bli rätt.

  5. Viveka Abramsson

    Kan du förklara vad du menar med ”spela med öppna kort” och på vilket sätt resultatet skulle förändras om vi gör om valfullmäktige.
    Jag har läst Ola Nordbos ledare, men kan tyvärr inte känna respekt för den sortens beställningsjobb.

  6. Kristina Norman

    Maria : Du som har varit med så länge borde väl, om någon, veta vad som är vad? Frågan kom upp på valfullmäktige och det var ingen av er i oppositionen som hade några invändningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.