Medföljare, följer med den som pekar och har högsta rösten!!

Jag är förundrad över alla de förändringar som nu sker inom förvaltningarna i Vilhelmina kommun. Gymnasieskolans ledning ska bytas ut, de flesta cheferna inom Socialnämndens område ska även de tillsättas av nya människor och inom tekniska området ska det även komma en ny man. Det ska omorganiseras, flytta om och göras översyner och det kan ju verkligen vara bra och behövas om man har förnyelse, anpassning efter nutida krav och resurser som mål för arbetet. Men jag har en känsla att det som nu händer inte har drivkraften förbättring, effektivisering och anpassning till omvärlden. Min känsla är att strävan med alla omorganiseringar handlar om att gagna personer i det egna ledet!

Jag hoppas verkligen att jag har fel för det är det sämsta sättet att bli konkurrenskraftiga.
För att bli konkurrenskraftiga och starka i en värld där vi ständigt jämförs, där det krävs förnyelse och utveckling så krävs det att verksamheter drivs av välutbildade, duktiga, kompetenta, erfarna och självständiga personer som själva kan ta beslut och driva igenom dem trots motstånd.
Skulle vi i en kommun bara få medföljare som bara följer med i strömmen och efter det som makten pekat ut för dem så blir resultatet förlamande. En kommun i det utsatta läge som Vilhelmina och många andra kommuner i landet befinner sig i så behövs medskapare, människor som vill se resultat, vill lösa problem och som vill pröva nya lösningar. Det gamla sättet att driva en kommun genom att förvalta och bevara gäller inte längre, och det har inte alla politiker begripit på den lokala nivån!

4 kommentarer

  1. Kristina Norman

    vad det gäller omorganisationen inom socialnämnden så görs den för att göra besparingar och effektiviseringar i ekonomin.
    Vad du också glömmer att nämna i sammanhanget, om vi nu fortsätter att ta socialnämnden där jag sitter, är att cheferna har gått i pension eller ska gå i pension det här året och därför kommer det nytt folk. Det handlar alltså inte alls om att skaffa sig medlöpare som du vill antyda och att du vågar dig på att insinuera en sån sak visar bara på vilken nivå du lägger debatten. Du borde verkligen hålla dig för god för detta Maria. Skäms på dig!

  2. Maria

    Min oro handlar om att kommunens utmaningar måste tas på allvar och att kompetens måste till från medarbetare som vågar gå egna vägar.

  3. Annika Wibrell

    Kan du aldrig hålla dig till fakta. Dom flesta chefer byts ut och ersätts av nya skriver du. Då kan du kanske svara på vilka du menar som byts ut, och vilka som i det egna ledet det gagnar??
    Jag tror du har börjat fantisera ihop mycket bara för att hålla bråket igång och skriver så att ingen begriper vad du egentligen menar. När personal går i pension så är det många kommuner och organisationer som passar på att göra organisationsförändringar. Det är det vi gör och inget annat. Politiska beslut ska följas, och hur skulle det se ut om all personal går sina egna vägar? Vi har ca 1000 personer anställda i Vilhelmina kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.