Konflikt bloggen slut

Har läst igenom de väldigt få kommentarer jag fått under min bloggserie om Glasls och Jordans forskning och analyser av konflikter och de steg som där kan särskiljas.
Den enda fråga jag fått handlade om hur jag skulle svara på den inbjudan som KG Abramsson gick ut med i direkt anslutning tillde fullmäktige möte som höll på till kl två på natten där de valde en av sina egna socialdemokrater, Gunilla Prång till vice ordförande i kommunstyrelsen. Något som för oss i Centerpartiet var väldigt svårt att förstå, begripa och även hantera då vi ansåg att det gick emot demokratin och den praxis som funnits i Vår kommun att oppositionen ska ha viceposten och då Centerpartiet var näst största parti så var för oss posten given.
Centerpartiet hade ett möte där vi resonerade om hur vi ska jobba för att bedriva vår politik och hantera det förtroende som de som röstat på oss givit oss. Vi kom då fram till att den inbjudan från KG om ett möte att diskutera det polkitiska klimatet skulle få ligga till sig under sommaren innan vi bestämde hur vi skulle göra. Vi kände att vi var misshandlade i fullmäktige och kunde inte se äktheten i inbjudan som gavs. Centerpartiet ska ta ställning till inbjudan under de kommande veckorna då många av oss är på semester än.
Jag tycker att man inte kan bete sig hur som helst och sedan tro att andra ska ”gilla läget”. Det krävs ju att ”parterna” är beredda att backa och ge efter om en konflikt ska gå att lösa. Det jag nu känner efter att ha forskat mig fram i hur man kan hantera konflikter är att i det läge vi befinner oss i så behövs det någon utomstående som klarlägger hur vi kan hantera den uppkomna situationen, vi klarar det inte själva! För min del så ser jag bara ett sätt att komma oss framåt och det är att göra om valfullmäktige och sedan utgå ifrån det som då blir fastslaget. Demokratin måste vi vara rädda om och hantera med respekt, därför måste vi backa bandet för att väljarnas val ska respekteras.
När jag läste detta själv så blev jag fashinerad över att jag kunde känna igen händelser som jag varit med om på de olika trappstegen i konflikttrappan som de beskriver. Lite ruskigt men väldigt bra att se vad som händer och hur vi människor beter oss i en konflikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>