Centerpartiet då och nu!

I Västerbottensnytt sändes häromkvällen en intervju med Börje Hörnlund som var sympatisk.  Jag har varit besviken på honom utifrån det sätt som han tidigare agerat för att som jag ser det, förminska Maud, ge sig på en stark kvinna som tagit sig längre än en själv och svärta ner partiets ”ansikte”.

I intervjun ger han en sann bild av vad Centerpartiet står för men han glömmer bort en viktig del, näringsfrågorna och företagarfrågorna som lägger grunden för att kunna föra rättvisefrågorna och välfärdsfrågorna. Han ger sin bild utifrån sin era och glömmer bort att Sverige stått och står inför helt nya utmaningar.

Jag håller dock med honom i att Centerpartiet alltid ska stå på de svagas sida och att det behövs en bra förhandlare för att nå framgång i Alliansen. Där är hans analys glasklar, han ser hur viktig en socialliberal politik är och han ser även vilken partiledare Centerpartiet behöver. Jag tyckte det i det stora var en sympatisk intervju med många goda tankar likväl som jag inte gör samma analys av de sista åren i partiet, där finns det ett och annat som glöms bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>