Naturvårdsverket spär på !

Ser att Naturvårdsverket uttryckt sig så att man kan tro att de menar att vargstammens överlevnad är viktigare än rennäringen.  För mig som Norrlänning är det väldigt märkligt att de kan komma med en sådan slutsats. Dessutom i tider där vi pratar om att lyfta fram det samiska samhället i det Svenska, att öka integrationen och förståelsen.

Naturvårdsverket säger att de inte ser några hinder för att varg ska finnas inom renskötselområdet. De säger också att varg inte ska få finnas norr om odlingsgränsen dvs i Vilhelmina i höjd med Nästansjö och upp mot norska gränsen. Hur tänker de nu? Jag förstår inte hur man ska få vargen att begripa att hålla dig nedom en gräns.  

En kommentar

  1. Tomas Fahlén

    Jag håller verkligen med dig i den här frågan. Vi kan inte lägga ytterligare sten på bördan för rennäringen eller det samiska samhället. Varje gång det skrivs något som berör samer så svämmas omedelbart kommentarsfältet över av allt från nålstick till uttalanden som skulle kunna leda till åtal. Vi har alla en gemensam uppgift att försvara rättigheterna för vår ursprungsbefolkning när de angrips från alla håll. Jag hoppas att du driver den linjen på alla plan du kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.