Kommentaren i ett öppet samhälle?!

Jag läser ibland kommentarer på olika Artiklar. Men oftast låter jag bli, man blir så beklämd.
Var kommer all ondska och alla elakheter ifrån? Är det lyckliga, kloka, medkännande människor som skriver. Människor i ett fritt, öppet och demokratiskt samhälle?
Det känns mer som om möjligheten att få vräka ur sig elakheter och nedlåtanden om andra anonymt hör hemma i ett slutet samhälle där människor förtrycks.

Det som skrämmer mig mest är den olust som kommentarer skapar så fort det är något som berör minoriteter. Det vittnar om en dold rasism i vårt eget samhälle.

Vad kan vi göra för att motverka detta? du och jag?

3 kommentarer

  1. Arvid

    Har du inte tänkt på att det kan vara en ventil för en del att få ventilera sina åsikter anonymt. Det svenska samhället är inte så öppet som du tror. Man kan ofta inte säga sin mening offentligt utan att riskera repressalier i privatlivet och arbetslivet. Säger man nått negativt om en minoritetsperson så skriks det att man är rasist även om saken inte är rasistisk utan personlig. Och när det gäller samer så finns det personer som har samma nedärvda hat till dom som samerna har till vargen. Vi i glesbygden är uppfostrade att ta av oss mössan och bocka och niga för överheten. När vi inte gör det utan säger vår mening så blir vi nertrampade och på hoppade av anhängare till överheten. En minoritet som det är legitimt att hoppa på är glesbygdsbon och norrlänningen. Jag har inte hört någon som har försvarat en glesbygdsbo som har blivit diskriminerad för att han är glesbygdsbo.

  2. Aroon

    Vad syftar du på? Jag kan tänka mig det berör ”vargfrågan”?
    Själv har jag direkt ingen bestämd uppfattning. Jag tycker bara det är beklagligt om man först planterar in varg och sedan ska skjuta dessa. Låt naturen ha sin gång utan alltför mycket inblandande av mänskilig påverkan.

  3. Arvid

    Till Aron: Nu syftade jag inte på den moderna vargfrågan, utan endel personers agg till lapparna. Orsaken till agget har gällt forna tiders överlevnad, hos båda grupperna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.