Innovationsministern talar….

Idag lyssnade jag till Annie Lööf näringsminister som pratar innovationspolitik på Västerbottensdagarna på Grand, men börjar med Juholt och det som hänt kring honom som människa. Där hon menar att vi bör ta en fundering om hur vi behandlar varandra som människor.

Hon säger att vi står inför en rad utmaningar och frågar hur ska vi klara av den internationella konkurrensen, hur ska vi kunna utveckla hela vårt land och skapa kapital för den utveckling som krävs?

Svensk export går till Europeiska länder vilket gör att vi måste ta ansvar även för den den europeiska ekonomin. Tillväxten avtar och arbetslösheten ökar. Vi måste kraftsamla och innovation är den väg som kan ge oss det vi behöver. Det väntar några tuffa år framför os och vi måste höja blicken och se in i framtiden. 

Vi måste förbereda oss för att vilja och våga förnyas och utvecklas. 

Hela tiden ligga i framkant, med kompetens och kunnande kan vi konkurrera. 

Till hösten kommer en ny innovationsstrategi från regeringen och en ny forskningspolitiken kommer. en marknadsintroduktion av forskningen måste till. 
Allt börjar hos den enskilde människan och där måste man ta utgångspunkten. Människor som  skapar, kreerar och skapar nytt måste få förverkliga sina idéer. det är viktigt att vi tar med detta när vi tar fram en ny strategi. 

Broar mellan akademi och näringsliv och samhälle måste stärkas. 

Innovation finns överallt. 

Innovations lösningar av varor och tjänster, nya smarta transportväsendenas, vårdtjänster, vårdgivande, nya sätt att nyttja naturgivna förutsättningar etc måste öka. 

Den Europeiska sammanhållningspolitiken ska slutförandes nu 2012. Där behöver vi vars tydliga om vad vi ser för möjligheter för kommande period. 
 Att den Baltiska korridoren lyfts fram i den Europeiska strategierna är viktigt utifrån den bottnings korridorens framtid. 

Nationellt konkurrenskraft och tillväxt är summan av allt som sker i vårt land. 
Västerbotten ligger i framkant inom mångtaliga områden. Det viktigaste är att lyfts fram den kraft som finns hos människor. Urbaniseringstrenden oroar och det hjälper inte att det finns jobb, det måste finnas attraktionskraft som gör att människor vill bo, verks och besöka alla Sveriges delar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.