Ställ upp för landsbygden!

Nu kan du gå in och Gilla Lapplandsupproret på Facebook, på deras nya sida. Där får du veta vad som händer i frågan och hur debatten fortlöper. I mitt parti har vi ställt oss bakom upproret och skriver igår om detta. Vi i Centerpartiet välkomnar Lapplandsupproret och att man kraftsamlar sig i för att gemensamt protestera.

"Centerpartiet i Västerbotten ger sitt oavkortade stöd till Lapplandsupproret och välkomnar initiativet. Nedrustning av hälso- sjukvården i inlandet börjar sakta men säkert närma sig skammens gräns. En nära trygg sjukvård är en rättighet som samhället måste garantera i hela landet. I Norr och Västerbotten bor det över 100 000 innevånare i inlandet, många av dessa människor arbetar i näringar till exempel skog, gruvor, turism och produktion av elektrisk kraft vilka är livsviktiga för hela länets och rikets tillväxt.
Då näringslivsutveckling och optimism för inlandet är i klart stigande går landstingen i Norr och Västerbotten i rakt motsatt riktning och nedrustar en väl fungerande hälso- sjukvård.
En samhällsinfrastruktur med ambulanser, akutsjukvårdsplatser, tillgång till kompetent medarbetare är en självklarhet i de allra flesta jämförbara länder i världen. I Norr och Västerbotten går utvecklingen i en annan riktning.
-En hälso- sjukvård där utvecklingen hämmas och patientsäkerhet äventyras det ställer inte Centerpartiet upp på. Därför måste det finnas ambulans i Åsele och akutplatser i Dorotea och Åsele. Gör om och gör rätt avslutar Centerpartiets gruppledare i landstinget Olle Edblom"

Jag hälsade på ockupanterna i Dorotea i tisdagskväll och de är outtröttliga och fortfarande efter så lång tid kamp fuyllda av kämparglöd. Jag hejar på och jobbar emd påverkan i mina kretsar. Det borde alla göra vart än vi verkar.

Ställ upp för landsbygden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.