Vattenkraftsrikedomar ska tillbaka till där de skapas!

Föreningen Vattenkraftskommuner i Sverige har stämma i Storuman och jag får vara med och lyssna på intressanta diskussioner. Allt från Storumans kommun ändrade arbetssätt att jobba med aktiv tillväxt och utveckling istället för att administrera en avveckling. De ser nu att de kommer att behöva en inflyttning med 1000 invånare och en arbetsmarknad som ökar med 70%. De skruvar spiralen uppåt genom att hitt nya lösningar, stimulera entreprenörskap och samverkan mellan privata företag, offentlig och ideella föreningar.

Föreningens Vattenkraftskommuners syfte är att skapa opinion för att vattenkraftskommunerna och får del i det värde vattenkraftproduktionen genererar. Föreningen är partipolitiskt neutral och tar inte ställning för eller emot utbyggnad av vattenkraften.
 
Det är en ansenlig vattenkraftproduktion i de sju skogslänen som till stor del bär upp välfärden i vårt land. Totalt produceras i skogslänen el som kommer från vattenkraften i storleksordningen 90% av den totala vattenkraftproduktionen i landet. Det vi föreslagit i Centerpartiet är att den statliga fastighetsskatten på vattenkraftsanläggningar som uppgår till 3,7 mdr kr per år istället ska tillfalla kommunerna där vattnen finns.
 
Jag kommer att berätta vidare om vad som sägs på kommande bloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.