Socialnämnden sparar….

Inom Socialnämnden presenterade S i måndags följande sparförslag; Avlastningsboendet på Åsbacka, Gläntan, drar de ner två platser och flyttar resterande platser till dubbelrum på Åsbacka och till Strandbacka. Man sparar då 5 tjänster på Åsbacka, en halvtid i Saxnäs och en halvtid i Dikanäs.

Hemtjänsten flyttas till där Gläntan är idag. Manföreslår att flytta korttidsboendet för barn och unga, Galaxen, till dagcenter. Man kommer att ställa krav på att vårdpersonal är utbildad, de som inte är utbildade men anställs ändå kommer att få ett annat avtal. (PAN avtal med en månads uppsägning)

Ett avtal som ger mer otrygga arbeten då de blir utan jobb när brukaren inte längre behöver någon anställd personal.  Det måste vara tungt i hjärtat på en fd. kommunalordförande att lägga fram det här förslaget. De föreslår att skapa ett trapphusboende för psykiskt sköra då det idag är lagkrav att det ska finnas.

Socialnämnden har ett av de viktigaste uppgifterna i en kommun, att värna om människors väl och ve. De har jobbat hårt för att klara budgeten och har tagit fram ett bra underlag. Det man kan känna är att ramarna för Socialnämnden antagligen kommer att behöva öka utifrån hur befolkningen ser ut i kommunen. Det blir allt större andel av befolkningen som är äldre. Det kan innebära ökade kostnader för  stöd och omsorg i framtiden jämfört med idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.