Wheels som tillväxtfaktor!

Tänk så stor skillnad det kan vara på hur man ser på utveckling, möjligheter och tillväxt. I Västerås som har ett årligen återkommande motorhelg där kommunen och de lokala företagen och föreningarna stöttar enormt. Kommunen köper bl à utsläppsrätter för att klimatkompensera.

Besökarna kommer från hela världen och alla är glada över detta jätteevent, även polisen.

Jag känner inte samma hype i helgen när vi är på wheels för att glädjas över människors intresse för gamla och nya bilar. Se och njuta och försöka överglänsa varandra i bilkunskap, jag förlorar Alltid mot min man, dock!

Det känns som om kommunen och polisen i Umeå ser helgens evenemang mer som ett problem än en möjlighet.

Kanske har jag fel eller så infann sig inte den rätta känslan då regnet var ymmning. Men jag undrar om det inte skulle kunna bli långt mycket större om alla samlade ihop sina kloka huvuden och såg på Wheels som en tillväxtfaktor, en turist magnet och ett event där internationella gäster vore den naturliga målgruppen?

4 kommentarer

  1. Lena

    TACK Maria för ditt stöd, då det gäller Wheelshelgen.
    Önskar också att kommunen skulle kunna vara mer delaktig i ett sånt stort evanemang, som återkommer år efter år. Wheels i år firar 20 år.
    Vi ska ner till Västerås i helgen…Blir gott.

  2. Thomas NIlsson

    Härligt att läsa din kommentar om WHeels
    Jag håller med dig om att det är en riktig tillväxtfaktor att utveckla denna fantastiska träffpunkt i NOrrland för MOtorintresserade ,WHeels .jag hoppas att kommunen också är på och att vi till nästa år kan utveckla det vidare.POlisen är positiva och inte alls så negativt inställda som bl.à Vk ville påskina.
    En ide är att tex göra något på fredag kväll , bara en sådan sak skulle innebära mycket ur ett turistekonomiskt perspektiv
    Mvh
    Thomas NIlsson ,
    Umeå C

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.