Moderater! Vakna!,

Ni som är moderater i länet måste påverka era ministrar så att de begriper att de måste modernisera det kommunala skatteutjämningssystemet. Det är inte rimligt att ett system som byggdes upp för 20 år sedan ska styra hur kommuners ekonomi ser ut idag, tjugo år sedan.

Det finns vinnare och det finns förlorare i systemet, min egen kommun skulle få ett tillskott med över 1200 kr mer per invånare och år. Det skulle betyda att kommunen skulle ha mer pengar till skolor, äldreomsorgen och infrastruktur och andra viktiga verksamheter.
Vilhelmina skulle ha mer än 8 miljoner mer per år om det nya systemet införs.

Centerpartiet trycker på allt vi kan men moderaterna bromsar allt de de kan, och de är ett större parti. Socialdemokraterna tycker som Centerpartiet i den här frågan. Det är dax att vi anpassar oss efter hur Sverige ser ut idag, begriper inte M det?

3 kommentarer

  1. Kalle Andersson

    Vad jag förstår skulle landstinget tappa 300 miljoner på förslaget. Hur tror du att det blir med sjukvården i Vilhelmina då? Jag tror både nedskärningar och en skattehöjning kommer som ett brev på posten.

  2. Hans-Inge Smetana

    Ja det är riktigt att nu måste vi trycka på. Du nämner bara tre partier i din blogg. Det kanske är så i din värld 🙂
    KD innehade ordförandeuppdraget i skattekommitten. Och vi är pådrivare och det har varit artiklar där KD företrädare i landet puffat på. Inte så länge sedan i Dagens Samhälle var det en debattartikel av Bengt Germundsson i saken. Så vi driver på o jag är glad om C också gör det. Har inte sett så många insändare från er o faktiskt saknat er i debatten men detta inlägg är ju hur du ser på saken och då är vi ju överens.
    Så säg alla partier utom M för det är riktigare. Ni har inte drivit det som en C-fråga mer än nåt annat parti.

  3. stig högman

    Hej Maria!
    Jag tycker att det första småkommunerna måste göra är att
    spara,hur mycket mera skulle inte V-mina kunna spendera
    på skola,barn o omsorg on Ni hade gett f-n i att sponsra
    norskar,danskar o Yvonne Lövbrandt?
    Bara en undran från Stig Högman,MODERAT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.