Direktsänd från Vilhelmina just nu!

Just precis nu så kan du gå in på www.regionvasterbotten.se och följa ett seminarium om hur landsbygden kan skapa attraktivitet. Ett helt gäng med myndigheter har samlats för att prata och försöka komma fram till goda tankar att fortsätta jobba med. Dvs jobba med planering för en hållbar regional tillväxt i hela länet genom analys, utredning och utvecklandet av strategier och handlingsplaner.

Så här skriver de på hemsidan: ”Arbetet berör alla delar av den regionala utvecklingen som har betydelse för att uppnå en hållbar regional tillväxt där näringsliv och innovationer främjas på ett sätt som tar hänsyn till klimat- och miljöproblem. Ett viktigt fokus är på utvecklandet av de tillgångar som finns i regionen i form av infrastruktur, en frisk och välutbildad befolkning, ett rikt kulturliv och olika naturtillgångar. Den regionala utvecklingsstrategin är ett viktigt verktyg för att utveckla regionen och här har regional utvecklingsplanering en samordnande roll. Ett tydligt inslag är en strukturerad omvärlds- och intressebevakning både nationellt och internationellt.”

Man har tex tagit reda på om det är nattsvart och det är det om man bara tittar på befolkningsminskbningen. Men det finns ju ljuspunkter….

Gå in och titta och lyssna om du har tid. Själv är jag i lyssnarläge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.