Tummen i ögat på posten

Idag avslutar vi kommundagarna i Örebro med ett estradsamtal där alla våra ministrar och vår parlamentariker utfrågas av oss som är på plats i den tidiga lördagmorgonen.

Gårdagkvällens party har inte satt några större spår då alla verkar vara på hugget trots att dansandet började redan mellan varmrätten och efterrätten. Något som Centerpartister kan så är det att ha kul och bra på att dansa är de också.
 
Först ut är Annie som berättar om att hon inte är nöjd då det är mycket kvar att göra för att göra det enklare för småföretagare att anställa, hon presenterade nyss att om att minska sjuklöneansvaret för små företag, att göra det lättare för kvinnor som blir gravida att kunna få föräldrapenning och om hur vi ska få fler företag inom turismen.
Hon pratar om att det måste vara enklare att resa till våra turistorter och att det måste finnas bredband och kommunikationer.
 
Innovationsstrategin som vi tog  fram i höstas måste fyllas med politik där det handlar mycket om att få fram pengar. Ett sätt är att mormor ska kunna satsa på barnbarnets företagsidé, eller byborna ska kunna satsa pengar i den lilla lokala företaget.
 
Anna Karin Hatt säger att Telia har sagt att de inte ska riva ner fasta nät och stänga ner en enda telefon förrän det finns en fungerande telefon. Är det så att det inte hålls så kan man kontakta Post och telestyrelsen direkt. Nu när postens ka omorganisera ska Anna-Karin ha tummen i ögat på dem då de ska leverera post fem dagar per vecka och att människor inte ska ha för långt till sin postlåda.
 
Bredbandet måste fungera och täckning måste finnas i hela landet. 80 % av alla svenskar använder tjänster på internet i vardagen. Det är en centerfråga att utveckla e-tjänster då det sparar pengar och administration. Det är klart att om vi kan göra tjänster själva på nätet så kan pengar användas till annat än administration i kommunerna.
 
Hälften av all energi som används i Sverige är förnybar. Vindkraften har växt enormt under senare år och utvecklingen fortsätter. Vi måste fortsätta att utveckal transportsektorn med förnybara drivmedel. Biodiesel från skog kan vara en viktig del för oss i norr.
 
Mycket klokt blir sagt i Örebro i helgen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.