Axplock och inte rubriker

Det verkar vara så att många inte har läst förslaget som vi skrev till partistyrelsen så jag skriver lite om det här. Sen tycker jag att ni som bara läst rubriker ska gå in och läsa hela och se att det verkligen finns ideer som gagnar Norra Sverige.

Vi i  Centerpartiets tror att drömsamhället skapas när enskilda människor ges plats att växa och förverkliga sina drömmar, utan att begränsas av trångsynthet förmynderi och pekpinnar. Vi tycker att samhället är en gemenskap där alla behövs och att människors ansvarskänsla måste ges utrymme. Ett starkt civilsamhälle är grunden för demokrati och välfärd.

Grundläggande vård, omsorg och utbildning är en rättighet och ett gemensamt ansvar. Här finns inga genvägar och alla ska ha lika rätt oavsett var man bor.

Centerpartiet strävar efter att beslut ska fattas så nära dem de berör som möjligt – helst av dem själva. När besluten rör större grupper av människor blir det naturligt att vi överlåter makt till lokala beslutsfattande nivåer, regioner, nationer eller till internationella forum. Genom att de enskilda människorna och den lokala nivån utgör grunden för det demokratiska systemet kan besluten utformas efter, och anpassas till, vitt skilda förutsättningar.

De grundläggande krav vi ställer på välfärd och trygghet måste kunna upprätthållas.  Därför behöver både skattebaser och lagstiftning regionaliseras eller kommunaliseras.
Vi tror på en levande debatt och det fria ordet som grund för ett samhällsklimat där människor kan göra sin röst hörd och påverka sin vardag.
Det här är bara ett axplock så läs allt på www.centerpartiet.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.