Rättvist eller orättvist!

Jag har blivit uppfostrad med att vi syskon mätade glasspaketer med linjal när vi skulle dela för att det skulle bli rättvist. Likadant med sockerdrickan, fram med likadana glas och så millimeterrättvisa att alla fick lika mycket.

Idag står alla vi som bor i Västerbotten framför sockerdricksglasen där några är nästan tomma och andra välfyllda. Glasspaketer som delas är i en millimeterstor bit och en annan nästan hela paketet.

Då det gäller akut sjukvård så måste alla glas ha lika mycket. Det måste vara rättvist på så sätt att ambulansen kommer om du skadar dig då de krockar med en älg i Gafsele, i Sävar eller i Kittelfjäll.

vill du ha en rättvis vård så måste du rösta JA den 8 september. Eller vill du att det ska vara orättvist?

2 kommentarer

  1. Max Brantholm

    Hej Maria!
    Blir glad när jag ser Centerns engagemang kring sjukvården i länet. Politiken blir på något sätt friskare när politiker själva inser felaktigheter och öppet protesterar. Din politiske motståndare i Vilhelmina och även ledamot i landstinget står för, som du sett, för en helt annan uppfattning än den glesbygdsbefolkningen har.

    Men till saken. När jag pratat med folkinitiativets företrädare säger de att det är inte millimeterrättvisa de strävar efter utan en sjukvård i alla kommuner som känns trygg för invånaren. Vidare säger de att vi aldrig kan kräva det utbud av sjukvård de har i Umeå till exempel. Bara en försäkran om att gamla, barn och vuxna ska ha chansen att överleva vid olyckor eller akuta sjukdomsförlopp. Deras minimikrav är en ambulans och ett akutvårdsmottagning med akutvårdsplatser i alla kommuner.

    Kravet handlar egentligen om ett åtgärdspaket för hela länet. I deras arbete med folkinitiativet har det sett stora brister på länets lasarett. Personal som behandlas dåligt med oerhörda konsekvenser för dem själva och deras familjer. De åtgärder folkinitiativet kräver för inlandet är mera att beteckna som en ”flugfis” i universum än en betungande kostnad för landstinget.

    Kul att återse dig på bloggen igen.
    Max

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det kommer aldrig att kunna bli millimeterrättvisa i allt. men vi måste sträva åt det hållet. Jobba på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.