Saklighet, öppenhet och opartiskhet!

Saklighet, öppenhet och opartiskhet, saklighet och lika behandling i den offentliga förvaltningen är det som är Sveriges främsta tillgång och det som skapar stabila kommuner. Det här skriver en av vårt lands främsta statsvetare, Bo Rothstein om i söndagens DN.

Jag läser med ett större intresse nu idag efter att ha blivit intervjuad av VK om det som hände i gårdagens fullmäktigemöte i Vilhelmina. Nu var jag i riksdagen i ett möte igår, ett möte jag inte kunde stå över så jag var inte närvarande i Vilhelmina. Och det var kanske lika bra det då ett av ärendena tydligen handlade om att jag skulle schavotteras av S ännu en gång. En historia som S verkar vilja hålla levande fram till valrörelsen inför nästa års val.

Bo Rothstein skriver vidare i att det är centralt att hålla nere korruption och politisering vid tillsättande av tjänster och att det finns många områden där vi måste bli bättre, som jämssälldhet, ansvar för miljön, integration och social rättvisa.

Det finns ett samband mellan kvalitet i offentlig förvaltning och framgångsrika samhällen enligt Rothstein. Social tillit i ett samhälle är det som skapar både styrka och tilltro till den egna förmågan att ta ansvar för framtiden. Jag tycker S i Vilhelmina ska släppa frågan och fundera på det Rothstein och andra forskare säger. Inte för min skull men för Vilhelminas skull.

Läs gärna debattartikeln på dn.se

En kommentar

  1. Sixten Jonsson

    Den här historien i Vilhelmina kan man i vissa delar jämföra med det som hänt Julia Tymoschenko i Ukraina . Agendan är nog densamma att eliminera politiska motståndare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.