Socialdemokraterna ställer Doroteabor mot varandra!

I den kamp som pågår om den själklara rätten till likvärdig vård i Dorotea så ställer nu, enligt uppgift, Socialdemokraterna Doroteaborna mot varandra. De som ockuperat Vårdcentralen mot de som jobbar på Bergvattengården. En typisk och klassisk härskarteknik för att härska genom att söndra.
Är det så att misstroende sprids mot varandra som medborgare i Dorotea så söndras även kampen för de rättigheter som är självklara. Jag tycker det är viktigt att ni som bor i Dorotea ser att det finns krafter som vill skapa motstånd och misstroenden med det klara syftet att söndra.
Det självklara är att alla som bor i Sverige ska ha rätt att ha en nära akut sjukvård, en ambulans kommer om man ringer 112 och skyddssystemen fungerar oavsett vart jag bor.

5 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Men med privat vård och fri etableringsrätt, kan man aldrig garantera en nära akut sjukvård och att skyddssystemet fungerar oavsett var i landet man bor!

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Samhället har ett ansvar för att vården finns, är rätt vis och likvärdig oavsett om det är privata eller offentliga som driver vården. Landstinget är de som idag har ansvaret att se till det i vårt län. I andra landsting fungerar det, varför inte i vårt?

  2. kenneth Hellberg

    Så P-O ha fel när han skriver Så här ligger det till:

    Statsbidragen har endast ökat med 8,2 % när lönerna ökat med 22% i Norrlandslandstinget
    För Västerbottens läns landsting har ökningen varit 14% – vilket motsvarar en förlust av resurser motsvarande 222 arbetstillfällen
    För Västernorrlands läns landsting har statsbidragen MINSKATS med 4 % när lönerna ökat med 22%. Resurser motsvarande 411 tjänster har ryckts bort
    Stockholms läns landsting har fått 74% högre statsbidrag.
    Därför har Landstingen har tvingats till kraftiga nedskärningar, taxehöjningar och skattehöjningar”????

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det kommunala utjämningssystemet utgår från många parametrar där en är befolkning. Det är en överlevnadsfråga att öka befolkningen för att klara av samhällets alla funktioner.
      Jag ska se om jag kan ta fram siffror på statsbidragen fast ur en annan vinkel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.