Din röst spelar roll för fler än du tror….

Nu har det börja märkas även i Europaparlamentet att det är omval på gång. Bankkrisen är en del av den Europeiska ekonomiska krisen säger ALDE gruppens ordförande i en webbsänd presskonferens. Han säger att det är ett prioriterat område att jobba med nästa period tillsammans med mänskliga rättigheter och utifrån det som händer i östra Europa. Det krävs en mer enad front för att arbeta med de stora frågorna kring hållbar ekonomi, medborgarskap, migration och demokrati. Han lyfter fram att de stora grupperna i EU den konservativa och den socialistiska grupperna har lett Europa i en riktning som gjort Europa sårbart och svagt. Det har mest hållit fast vid det som varit och att förvalta då Europa behöver krafter för att utveckla. Han menar att Socialister och de konservativa driver oligopol som gör att Europa stagnerar.

ALDE vill driva Europa bort från krisen och lära av det förflutna. Vi kan inte tillåta en fortsatt nedmontering av både ekonomi och demokrati så ALDE gruppen vill jobba med bankerna, med energifrågor så att energipriser hålls nere och att vi inte behöver rysk gas, en starkare digital marknad. En ny vision för hållbarhet, integration som motor och enighet i frågor som rör foreign Affairs.

We need to leep forward!

Ska bli spännande att se om svenskarna vet att mer än 70% av de politiska beslut som tas hemma i kommunen eller landstinget måste ta hänsyn till den politik som drivs i EU. Det betyder att vi även måste påverka vilka som ska styra där. Vill vi ha konservativa, socialister, nazister eller andra partier?
Din röst spelar roll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.