Sjukt att bli sjuk av medicin!

Jag minns när veterinären kom hem till oss då någon ko var sjuk. Ibland fick våra kossor medicin men jag minns inte att de fick medicin mer än när de var riktigt sjuka. För det mesta piggnade de till av min mammas dekokter där kaffe var en viktig del. Men idag så ger man antibiotika till djur bara på ren rutin inte för att djuren är sjuka. Det är för att djuren ska växa snabbare och för att veterinärerna tjänar bra på att sälja antibiotika.

Vi i Centerpartiet har drivit på för att det här måste får ett slut. Det kan inte vara så att när du får en lunginflammation så biter inte penicillinet då bakterierna blivit resistenta mot antibiotikan. Det är ju helt galet! Ge medicin till sjuka djur och inte till friska. Jag vill att vi människor, inklusive mina barn, barnbarn och jag själv, ska kunna få antibiotika som fungerar om vi blir sjuka någon gång i framtiden.

Vi ska inte behöva oroa oss för att det kött vi köper och lägger på grillen bidrar till antibiotikaresistens. Tvärtom. Därför är detta en av vår tids viktigaste frågor just nu. Och för mig och Centerpartiet är det en självklarhet att kämpa stenhårt för bra mat, varje dag.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.