Vem tar ansvar?

Det parlamentariska läget är kinkigt. Vi som parti har gjort en super valrörelse och är det parti som förlorat minst till SD tillsammans med FI. Vi minskar marginellt i riksdagen och ökar i väldigt många kommuner. I inlandet går vi starkt framåt och kommer att ta över styret tillsammans med våra kompisar i samarbetspartierna inom det borgerliga i flera kommuner i länet. Löfven har nu försökt ge intryck av att han sträcker ut en hand över blockgränsen. I själva verket är det bara en taktik för att slippa ha fokus på att han själv vare sig har ett förberett regeringsalternativ eller en plan för hur han ska skapa sig ett regeringsunderlag.

Det kommer många frågor till oss om vi kan samarbeta med S för att utestänga SD. Vi i C har under fyra år regerat i minoritet utan stöd av SD. Situationen är inget annorlunda för Stefan Löfven, som har stöd av en minoritet i Sveriges riksdag. Nu behöver socialdemokraterna visa att de har samma förmåga att leda landet som Alliansen haft. Det är inte vårt ansvar att lösa hans huvudbry.

Vi har gått till val på det vi vill och det är det vi lovat våra väljare en sak och kan inte gå in och göra något annat än det vi lovat. Vi har lovat sänkta kostnader för småföretagen, mindre regelkrångel och ytterligare sänkta kostnader för att anställa unga.

Löfven vill istället göra det motsatta dvs höja kostnaderna, fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, dubbla restaurangmomsen, skära ner i RUT, och införa lastbilsskatt med mera. Detta kan vi inte stötta.

Vi vill göra det billigare att anställa unga vill S chockhöja kostnaderna. Där vi vill underlätta för landsbygden vill S höja skatterna och Mp lägga på bensinskatt.
Vi kan inte vara med att rasera det vi byggt upp under åtta år!

Vi kommer att vara ett aktivt oppositionsparti och ett än starkare parti 2018.

12 kommentarer

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Vi kommer att ta ansvar för ett öppet klimat och hoppas att även S tar sitt ansvar i detta.

  1. N-O

    Alliansen har under fyra år oftast behövt hjälp av SD för att kunna få igenom sin politik .
    Om inte riksdagens hemsida ljuger alltför mycket har SD stött alliansen i
    nästan 90 % av röstningarna som de deltagit i .
    Det är baksidan av att sitta i en minoritetsregering , oavsett vem som leder den .

  2. keka

    Enkelt för alliansen när ni hade SD som stödparti, de röstade med er 9 gånger av 10. Att ta ansvar borde väl vara att släppa prestigen och inte låta SD bli ett vågmästarparti som alla bli beroende av, både FP och Centerns väljare verkar vilja det motsatta som ni i partitoppen vill….är det inte era väljare som ska bestämma?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jo det är väljarna som bestämmer i en demokrati, därför väntar vi in alla röster innan vi uttalar oss om samarbeten, poster eller vilka vi samarbetar med eller inte.

      • keka

        Fast både C och FP har ju sagt att samarbete med S är uteslutet….då väntar man väl inte in väljarnas vilja innan man uttalar sig?

        • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

          På det lokala planet måste det väntas in. I riksdagsvalet sa C och Fp redan innan valet att de intecskullecstötta en rödgrön regering få deras politik går tvärs emot den politik som vi vill driva.

  3. Kenneth Hellberg

    Lyssna på medlemmarna är väl för mycket, nu är det prestige som gäller. Hur var det Olof Johansson er gamle ledare sa…..-Ta ansvar för landet! Alliansen ledde en minoritetsregering med SD som stödparti…..lite andra förutsättningar än nu va?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      SD har aldrig varit stödparti till Alliansen. De var vågmästare lika mycket då som de kan bli nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.