Varför får inre den som gör bästa jobbet göra det?

Den nya vänsterregeringen ska avskaffa det fria vårdvalet. Jag undrar om de som bestämt det vet om hur det ser ut i primärvården runt om i vårt land. Idag är det jättesvårt att få komma till en doktor eller en distriktssköterska för väldigt många. De privata som etablerat sig har varit ett bra komplement till den offentliga vården. På många platser har det privata alternativet varit det bästa och mest tillgängliga. Den offentliga vården brottas med problem att få fatt på läkare där de privata lyckats bättre, främst då det är läkarna själva som etablerat vårdcentralerna. Stafettläkare är en jättekostnad i den offentliga vården idag.
Ett bra exempel på nära vård som håller bra kvalité är i Hoting och Nya Närvården.

Min förhoppning var med den nya patientlagen var att vi själva skulle få välja vår vårdcentral även om den låg i en grannkommun eller i ett annat län. Nu verkar vänstern se till att det blir lika illa för alla då det gäller

Det som retar mig mest är att det man gör är att ständiga inne främst kvinnor till enbart en arbetsgivare. En arbetsgivare som dikterar villkor för alla. Jag tror inte att det är bra att det inte ska få finnas konkurrens om arbetskraft. Jag tror inte heller att utvecklingen främjas av att allt ska ske i offentlig regi, jag tror tvärtom att ju fler driftsformer dess bättre. Ju fler som konkurrerar ju bättre blir resultatet.

De som drabbas mest är de som går hos en privat vårdcentral men naturligtvis drabbar det här även många företagare och främst kvinnors företagande. Jag hoppas detta beslut kommer att omprövas för välfärdens skull. Välfärden står inför stora utmaningar och ju fler som försöker hjälpa till att hitta lösningar dessbättre. Den offentligt driva vården har tyvärr inte bästa betyg!

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    I korthet: Kan det tänkas vara så att det är just på grund av dom privata läkarna och dom privata hälsocentralerna som allmänägda hälsocentralerna brottas med läkarbrist? Kan det också vara så att dom privata hälsocentralerna har större ekonomiska möjligheter att rekrytera läkare för en del av vinsterna?

  2. Anders

    Den offentligt drivna vården ger inte utrymme för miljon utdelningar till ägarna, det är där du har knutpunkten om du inte förstått det.

    Skattepengar köper vi plåster för inte cigarrer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.