Platsen, länet eller Umeå?

Ser att Region Västerbotten annonserar att de behöver projektledare. Jättekul och jättebra att det kommer såna tjänster nu när Eus fonder och program börjar sätta sig.
Det jag inte förstår är varför placeringskorten ska vara Umeå?!

Nu vet jag ju inte vad just den här tjänsten innehåller så det kan ju vara ett måste att man finns i Umeå, men jag tycker att ett regionförbundet ska ha sina tjänster placerade i länet och inte till en specifik plats. Risken är att det blir ett centraliserat förbund där Umeå är huvudstad.

Med den nya teknik som finns idag så kan man jobba vart som helst i väldigt många jobb, inte i alla och inte alltid men med teknik är vi idag i många fall distansoberoende.

Nu behöver ju alla arbetskompisar och det går ju att lösa genom att man jobbar på en plats där det finns fikabord och gemensamma sociala utbyten hi någon av förbundets medlemmar, kommunerna.

Jag ska fundera mera på detta och kolla hur resonemangen går i frågan hur jobb i regionförbundet ä platsberoende eller inte.

2 kommentarer

  1. Gunder Lindren

    Hej Maria.
    I denna blogg håller jag med dig.
    Att allt ska centraliseras till kusten verkar vara det enda som hjälper mot allt, håravfall, dålig ekonomi, dåliga vägar m.m. Uppenbart så verkar det vara det enda platsen i Västerbotten som Region Västerbotten kan styras ifrån. Detta är nu märkligt för det är som du skriver att med dagens digitala lösningar kan personer som arbetar inom regionverksamheten sitta i stort sett var som helst i länet. Att referera till att man måste ha arbetskamrater runt omkring sig faller på sin orimlighet.
    Idag arbetar jag som vuxenlärare för nyanlända i Norsjö och mina kolleger sitter i Skellefteå 8 mil bort och om jag vill ha hjälp ringer jag eller e-postar jag eller gör studiebesök. Allt måste inte vara placerat vid kusten. På detta vis marginaliseras inlandet till en personalförsörjningsenhet för kusten och stagnerar därför, kanske det så det ska vara.

  2. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Har fått veta mer om just den här tjänsten. Kanske den hör tjänsten passar bra i Umeå, men kanske betor det på vem som söker och den personens nätverk, erfarenhet och kopplingar nationellt!

    Vi får fortsätta diskutera frågan, vi vill ju vara det ledande länet där teknik, innovation, utveckling är bärande, där vi ser hela länet och dess samlade kompetenser. .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.