De priviligierade!

Vad är det som händer i vårt land och i världen, hur påverkar det som sker mig och mitt liv, hur påverkar det min familjs liv, mina vänners och hur kommer framitden att se ut. Vad kan jag göra för att visa vad som är viktigt och vilka värderingar som är de som bär ett land?
I radion berättas det om att det aldrig förut varit så många krig samtidigt i världen som det är just nu. Kriget i Syrien är det värsta med en massflykt för människor som försöker rädda sina liv. Attentat, hot och terror sker även i länder som inte är krig som attentatet i Paris igår.

I tidningen Dagens samhälle som kom igår kunde man läsa om hur klimatet påverkar kommunernas ekonomi i höjda kostnader för att avvärja hot om ras, mer snöröjning, mer regnvatten etc.

När jag nu efter ledigheten slår på tv och läser tidningar kastas jag direkt in i den här verkligheten. En verklighet som både är skrämmande och fasansfull samtidigt som det som sker visar på hur viktigt det är att vi som bor här, visar att vi står för andra värderingar, pratar om vår bild av framtiden och samhället och visar vad vi tycker. Det behövs många som visar på det goda, det mänskliga, det framtidsinriktade, på drivet i det lokala engagemanget och företagsamheten. lyfter fram demokratiska värderingar och på det som skapar positiv samhällsutveckling, en stark ekonomi och friska och glada människor. Jag tror det är oerhört viktigt att vi tillsammans visar på alternativen och inte glömmer bort hur priviligierade vi faktiskt är som bor just här.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.