Kilometerskatten en pungspark mot Norrland.

Så tydligt uttrycker Ida Oderstål socialdemokraternas höjning av kilometerskatten i sin blogg frufura.

Hon har helt och hållet rätt, det är ett svek mot alla oss som bor i landsbygd där inga alternativa färdmedel finns. Det är även ett svek mot alla de små företagare som är beroende av en bil eller en lätt lastbil för att driva sina företag. Det är inga Små pengar det handlar om, det är tusentals kronor för en enskild bilägare. Det kan vara sexsiffriga belopp för ett litet företag.

Ni som röstade på S, ställ dem mot väggen, ställ krav på en ändring. Få dem att förstå att Norrland behöver en politik för hela landet och inte bara för de som bor i stan!

7 kommentarer

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Ja så är det med socialdemokraterna har aviserat att de kommer med en rejält höjd kilometerskatt i den tilläggsbudget som kommer nu i vår. En kilometerskatt som kommer att slå enormt hårt mot oss i inlandet, för de som pendlar, på alla i landsbygden överlag och för små företag beroende av transportfordon.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jo men sossarnas förslag kommer att läggas till i tilläggsbudgeten som kommer nu i vår.

  1. Krister Andersson

    Den blogg du hänvisar till kritiserar den höjda fordonsskatten som är en följd av alliansens budget som röstades igenom med hjälp av sd. Du kan rikta kritiken mot egna partiet fram till nästa budget.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Sossarna lägger i sin tilläggsbudget förslaget om höjd skatt på avstånd.. Så det är där problemet ligger inte hos Alliansens budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.