Vi som bor i vinterland

I morse visade Västerbottensnytt ett inslag om en elskoter som ska användas på skid-VM i Falun. Den skotern har dottern och hennes klasskompisar jobbat med. Unikt och innovativt. Se inslaget här: Det är bra att man tar fram alternativ även för småmaskiner för att bli mer miljövänliga. Det är ju helt rätt att vi som bor här ser möjligheterna som finns i att ställa om samhället till ett mer energisnålt och miljövänligt.

I helgen öppnade Sagatunstugan som drivs av ideella krafter i skoterföreningar där man kan köpa fika och vila en stund innan man beger sig ut på tur på fjället igen. Sagatun är ett av två av Vilhelminas närmaste fjäll. Det andra är Heligfjället som ligger lite närmare men där finns ingen service. Vackra vyer och härlig snöskoteråkning lovas dock på båda fjällen. Själv var jag ute och drog upp spår över Volgsjön mot Badviken i lördags och mötte då en mängd skoteråkare som var på väg mot Sagatun. Jag hoppas det blir en fin vårvinter med fina vinterdagar så att både klubben får in lite pengar men mest för att alla som vill njuta av vintern verkligen ska får möjlighet att göra det. Skidåkning och snöskoter är livet för oss som bor i vinterland.

2 kommentarer

  1. €dor

    Jag såg det där. Jasså det var din dotter, funderade faktiskt. Duktig! Men nog kunde man väl tänka sig om man nu vill använda den vid skid-VM och man fruktar att inte batterierna räcker till, häng en kälke bakom fulla med batterier och en kabel emellan vá?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>