Nya uppdrag där jag behöver din hjälp.

I veckan blev jag invald som vice ordförande i kollektivtrafikutskottet som är en del av Region Västerbottens förbundsstyrels,e där jag blev invald som ersättare. Jag är redan vald som ledamot i Regionfullmäktige som Landstingsledamot.

Det jag ska vara med och ansvara över är just kollektivtrafiken i länet. Hur trafiken ska byggas mellan kommunerna och över länen men även inom tätorterna, tågtrafiken i länet och andra frågor som hör till trafiken som kontakter med Trafikverket.

Så nu ber jag dig som Västerbottning om hjälp. Vilka frågor är viktiga för mig att lyfta i detta arbete? Vad är viktigt för dig som reser kollektivt? Vad har du för tankar och idéer på hur trafiken kan förbättras och utvecklas?

Hör gärna av dig per mail [email protected]

2 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Hej Maria!

    Idag får Sorsele, Vilhelmina och Dorotea lägga en del av sina kommunala skattepengar för att driva sina kollektiva busslinjer, de sk. fjällinjerna.

    En fråga som jag ställt mig är varför de sk. fjällinjerna inte är fullt ut finansierade av landstinget likt det övriga kollektiva stomnätet i Västerbotten? Jag har ställt mig den frågan, skrivit en motion och kommer att driva den frågan på socialdemokraternas distriktskongress i mars.

    Här finns en chans till gemensam politik för inlandsbornas bästa och vill du hjälpa till i denna fråga så vore iaf jag tacksam.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Den linjen har även Centerpartiet drivit. Vi har tidigare år haft stöd för fjälltrafiken men det har ifrågasatts. Sorsele har Ammarnäs, Dorotea Borgafjäll och vi har Kittelfjäll och Klimpfjäll. storumans har Tärna som anses vara länets ansvar då den trafiken går över gränsen. Jag och centerpartiet kommer att slåss för att fjällinjena ska vara ett gemensamt intresse för länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.