”Hallå där lantisar, lägg undan banjon och lyssna!”

Måste få dela med mig av en insändare som jag hittade i Länstidningen i Jämtland. Läs och njut!

”Hallå där lantisar i Hallen, Kall, Gäddede, Kälarne och andra utbygdshålor! Det är dags för er att vakna! Lägg ner banjon och lyssna!

Ni som har valt att bosätta er utanför centralorten måste inse att ni därigenom är värda mindre av våra gemensamma resurser. Vi här i centralorten är fler och behöver mer. Det är vi som tillför – ni kostar. Om vi tömmer era skolor så frigörs det pengar till att höja kvaliteten här. Därför är det helt rätt att kommunerna och regionen prioriterar våra behov. Det måste ni förstå.

Jag säger det igen eftersom ni verkar fatta trögt: Det är helt rimligt att sänka ambitionsnivån för den svaga glesbygden för att kunna satsa på den starka centralorten!

Jag tycker faktiskt lite synd om er losers som ännu inte har insett fördelarna med urbaniseringen. Människan är gjord för att leva centralt. I centrum har vi allt vi behöver. Kvalitetskultur levererad av stora namn, inte sån där familjebuskis som ni håller på med. Säkra och stigande fastighetspriser. Service dygnet runt. Fiber och trygg mottagning på mobilen. Infrastruktur, ja. Håll med om att det faktiskt är bättre att satsa allt på att få E14 i kalasskick och låta resten av vägnätet förfalla. Ingen vill ju åka ut på vischan i alla fall.

Jag tänkte faktiskt åka in till centralorten och se om mitt stamställe fått hem de rättviseodlade Katangabönorna från Borneo, som min favoritbarista ska rosta och mala åt mig under ceremoniella former. Mmm. Inget går upp mot aromen av nordslänt, odlingar i skuggan av en giraffhjord, spetsat med bitskt syranedfall under den senaste El Nino-perioden. Och så gör det så gott i plånboken att känna att man bidrar till den oljedopade tillväxtekonomin.

När jag är klar med min dagliga konsumtion ska jag botanisera bland alla äldreboenden och se vilken inriktning som kan passa mina åldrande föräldrar. Mina barn gläds åt skolutbudet, det finns ju så många att välja bland nu när Socialmoderaterna äntligen centraliserar och förstatligar allt: Montessori, Hans Scheike-skolan, Hästar som kräks-pedagogik, Odla med P3 och Mensa-skolan på Norra vägen.

Länge leve (S)entralorten, länge leve (S)entralstråket! Leve våra framsynta majoritetsrepresentanter i kommuner, region och riksdag! Leve dom!

Snorre Stråkmåns”

Läs mer på: http://www.ltz.se/opinion/insandare/upp-ur-leran-utbygdslantisar

2 kommentarer

  1. Lilian Holloway

    Ibland är ironin ett perfekt slagträ mot den absoluta dumheten i form av likriktning, Sovjet och DDR i synnerhet. Det finns tydligen fortfarande individer som drömmer om Karl Marx ”sanning”. Dagens verklighet tyder emellertid på att människan har kravlat sig ur träsket av kollektivt tänkande till att använda egen hjärna.
    Tillsammans kan vi göra mycket för varandra. Empati och kärlek till varandra försvinner inte bara för att man har en annan syn på verkligheten än den förhärskande i regeringen med diverse bihang.
    Nu går vi grundkurs i att backa.
    Det är beklämmande att följa vägen tillbaka. ÅTERSTÄLLARE?

    Hälsar Lilian

  2. Nicke

    Haha, en riktigt bra insändare. Men lite löjligt att sätta en partistämpel på den då samtliga riksdagspartier är lika goda kålsupare i frågan. det bevisas ju inte minst av moderaternas nya partiledare som tror hon är i svenska fjällen så fort hon passerat Järva krog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.