Vem ska bestämma över dig?

När landsbygden hotas av diverse stängningar, nedläggningar och utflyttningar så står vi som Centerpartister på barrikaderna och säger NEJ! Det är inte så konstigt när en bärande värdering i Centerpartiets arbete är tron på människans vilja och förmåga att ta ansvar för sig själv och för andra. Det är därför så viktigt att fungerande service finns för att människor ska kunna ta detta ansvar och att beslut ska tas av de som berörs av besluten. Tror inte att ett beslut om stängning av BB skulle ha kunnat komma fram till diskusson ens om inlandsborna varit med och beslutat.

Vi som bor och verkar på landsbygden upplever att makten att påverka vår vardag och vår närmaste miljö blir allt mer avlägsen, det blir ett problem då beslut tas som påverkar oss varje dag. Det måste vi ändra på så att alla oavsett vart man valt att bo har likvärdiga möjligheter att bli född, växa upp, gå i skolan, arbeta, bo och driva företag i hela vårt land. Människors frihet att välja var och hur man vill leva sitt liv ska inte begränsas av det allmänna har tagit sin hand från den grundläggande service som behövs. En central fråga för landsbygdens utveckling är därför hur vi kan skapa förutsättningar för människor att leva, verka och bo i hela landet.

Vi ser naturligtvis även att staden är en förutsättning för landsbygden och tvärtom. Vi tror att ett framtida hållbart Sverige måste ha en bättre balans mellan land och stad. Gröna, hållbara städer och en levande, modern landsbygd är inte varandras motpoler, utan de är en förutsättning för varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.