En person på 200!

Har precis tittat på TV debatten mellan ÅKesson SD och Annie Lööf C. Debatten handlar om den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Programledaren berättar att många vill till Europa men få lyckas komma hit.

De bilder vi sett i media och sociala medier om barn som flutit i-land vid Medelhavet är allt för tuffa för att man ska orka tänka tanken fullt ut, det kunde ha varit jag och min familj.

Det viktigaste vi kan göra är att ställa upp för de ledare i Europa som vill se till ett jämnare mottagande. I Sverige handlar det om att komma in i jobb och få lära sig ett språk inte bara på skolbänken utan även på,en arbetsplats..

Sverige är ett av de största bidragsgivarna till hjälp på plats i krigsländer och vi gör mycket för att hjälpa människor på plats ofta i olika flyktingläger. UNHCR säger att det inte är möjligt att hjälpa alla på plats. Flyktingar måste fly till andra delar av världen och ansvaret måste fördelas mellan fler länder.

Flyktingkatastrofen kräver att vi tar emot de som flyr hit. Idag är det En ny person per 200 invånare i Sverige. Det klarar vi av!
Sen handlar det också om att Sverige behöver arbetskraften och då främst i välfärden där det saknas folk i många yrkesgrupper. Var tredje läkare i Sverige idag kommer från ett annat land. Här måste vi bli bättre på att ta tillvara människors kunskaper och erfarenheter och lita till att engelska som språk räcker till en början i ett jobb.

Det är bra att Annie är så tydlig och det är bra att ÅKesson så tydligt visar att SD saknar svar på frågan om vad de vill göra för de flyktingar som är här nu och som behöver hjälp nu.

Det här var en bra debatt som tydligt visar att den bild som målas upp i sociala medier inte är sann. Sverige är ett starkt och bra land som vi ska jobba för att det ska bli än starkare, än öppnare och än mer humant. Det vinner vi alla på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.