Adventstider!

Jag har många vänner som är politiskt engagerade. En av dem Alireza Akhondi är idag just nu vid gränsen mellan Grekland och Makedonien. Kaos och desperata människor, höga stängsel, hungriga och törstiga barn och föräldrar. Tårgas i luften då polisen försöker mota bort de som vill in i Europa. Pakistanier, marockaner, iranier blir stoppade medan syrier, afghaner och irakier släpps igenom. Olika folkgrupper ställs så mot varandra och kaos uppstår då desperata människor vill fram mot ett bättre liv.

Vi tänder våra advenstljus, sitter i värmen och dricker en glögg och lägger julpussel. Långt, långt ifrån den verklighet som utspelar sig runt om i världen för så mänga människor. Jag är vördnadsfull och tacksam för att det finns människor som gör skillnad där ute. Jag själv står inte vid gränsen och delar ut förnödenheter men jag kan ändå hjälpa till. Jag kan skicka en hundring till en sovsäck, ett vedlass eller några vällingpaket och lite blöjor.

Globaliteten är här, ingen kommer att kunna stoppa människors vilja att skapa sig ett bättre liv. Inga stängsel i världen kommer att stoppa folkomflyttningar och inga stängda broar kommer att hjälpa. När människor flyr så flyr de och det finns ingen väg tillbaka.
Alireza köper välling, blöjor, ved och sovsäckar som de delar ut. Man kan svischa pengar till honom och du kan sen följa via facebook vad de gör just den dagen med de pengar de fått in. Swisha gärna en summa så de kan fortsätta 072-3220299.
En sovsäck kostar en hundring. En sovsäck kan värma en människa många nätter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.